Баба и внуче спят до късно, за да се хранят два пъти дневно



Баба и внучето ѝ живеят на прага на оцеляването. По стечение на обстоятествата, жената е принудена да се грижи сама за петокласника. Карат месеца с 270 лева пенсия по болест!

Детето е пълен отличник, но по думите на Наталия Григорова, му се е наложило да порасне твърде рано. Жената разказва за тежкото положение, в което се намират, и призовава всеки, който има възможност, да помогне. Нека се отзовем и дадем шанс за нормален живот и развитие на малкото дете, а баба му... да продължи да се грижи за него.





Ето какво написа Наталия, авторката на публикацията:

"Гледаме да спим до късно, за да се храним 2 пъти на ден, мия си косата с веро, за да има шампоан за малкия, нямаме телевизия от 2 месеца, откачиха ни, утре е последния ден и ще ми спрат и електричеството и водата."Това са Тони и Тонислав. Баба и внуче от с. Юпер община Кубрат. Заради поредица от нещастия, бабата се грижи за внучето от самото му раждане и така до днес. Самички са! Тя е с диабет и с високо кръвно налягане, пенсионирана е по болест, той е отличен ученик в 5-ти клас и учи в близкото село.





Тонислав е скромно и ученолюбиво дете, но за съжаление му се е наложило да порастне твърде рано и твърде бързо. Миличкият има астма и прахова алергия със всички произтичащи от това последствия. От противоалергичните лекарства и стероидите, които приема е с наднормено за възрастта си тегло и страда от ред други странични ефекти. За него изцяло се грижи баба му с пенсия по болест 270 лв., 5 кубика дърва от социалните, стипендията от училище и много любов.





Заради карантината този път телковото решение се е забавило 2 месеца. Всичките им сметки са просрочени, нямат пари за хранителни продукти и лекарства. Не отдавна с добри хора им пратихме хранителни продукти, но те свършват и днес те имат нужда от средства и от добрина! Хора има всякакви и навсякъде, но днес на баба Тони и внучето и са нужни Човеци! Нали човешкото е именно в даряването?! Нека бъдем човеци!

Нека отворим сърцето си за тях, нека всеки подкрепи с колкото може. Дори и малко е да е, ако всеки от нас отдели малко пари, жената ще си плати сметките, ще купи лекарствата и необходимото, за да живеят." Не всички могат да бъдат богати, красиви и известни, но всички можем да бъдем добри!"





Банкова сметка на Тони е: BG75STSA93000025911902 ДСК, адресът е с. Юпер

Тонка Атанасова тел: 0895103417


Четете още:

🔴 Синята зона в София се разширява двойно от 8 септември

🔴 Ето кои са най-желаните училища и паралелки от бъдещите осмокласници

🔴 Кантарджиев: Ако не можеш да търпиш маска, тръбата за обдишване по-приятна ли ще ти е?





Източник: glas





Коментари

горе