Слави с остро влизане: Бруталният полицейски побой над студента показа, че на властта не й пука за гражданите



Лидерът на партия "Има такъв народ" и тв водещ Слави Трифонов осъди полицейското насилие над студента по право Евгени Марчев, който бе пребит жестоко от униформени по време на протеста срещу правителството в петък. Дългия излезе с позиция, която публикува във фейсук.

Ето какво казва Слави Трифонов:





"Съботното нощно фейсбук изявление, прекъснало филмчетата по bTV и Nova, показа пълната несъстоятелност на тази власт. Обърканият и неадекватен министър-председател заяви следното:
„Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи, когато се хвърлят бомби по тях. (...) Протестирайте, колкото искате, но пазете полицаите. (...) Имаме и ранен полицай вече. Те също са хора. 5 са вече полицаите.“

Министър-председателят говори за някакво имагинерно насилие над полицаи с бомби, но и дума не обели за жестоко пребития студент по право Евгени Марчев, което всички видяхме. Нито дума в съботното му нощно изявление, нито дума вчера, нито дума и днес. Явно министър-председателят си мисли, че бруталното полицейско насилие ще си остане скрито зад колоните на Министерски съвет.





Всъщност, приемете това за метафора - властта си мисли, че всяко нейно безобразие може да бъде скрито. Скрито зад някоя колона, скрито зад някой зайчарник с магнолия отпред, скрито зад някоя офшорка, скрито в някое нощно чекмедже.

Но полицейското насилие над Евгени не може да бъде скрито. Видяхме го всички, има го във фейсбук, и то заснето от няколко различни гледни точки. Показаха го и по телевизиите. Та, питам: Премиерът не го ли е видял? Шефът на МВР не го ли е видял? Главният секретар на МВР не го ли е видял? Главният прокурор не го ли е видял?





Един български студент е жестоко пребит и отведен да припада в полицейското управление, вместо да му се окаже спешна медицинска помощ. И няма оставка на полицаите, няма оставка на шефа на МВР, няма оставка на главния секретар на МВР, няма разследване от главния прокурор, няма и думичка от министър-председателя. Има само цинично и арогантно бягане от отговорност.





Бруталният случай с Евгени Марчев показа зловещата истина, че на тази власт й пука единствено за собственото й оцеляване, не й пука за българските студенти, не й пука за българските граждани. А всяка една такава власт е излишна."


Четете още:

🔴 Баба и внуче спят до късно, за да се хранят два пъти дневно

🔴 Синята зона в София се разширява двойно от 8 септември

🔴 Ето кои са най-желаните училища и паралелки от бъдещите осмокласници





Източник: lupa





Коментари

горе