100-годишната баба Шина от Широка лъка сее фасул, копае картофи и се радва на внуци и правнуци ВИДЕО



 

100-годишната баба Шина Гергьовска от Широка лъка празнува днес своя вековен юбилей. Родена е през 1920 г. в село Солища. Има шест внучета и десет правнучета.

„Благодаря, че доживях до 100 години. Била съм на иззет – на кърска работа. Работих и в кухня като готвачка“, сподели столетницата.





Тя живее при дъщеря си Тинка. Най-голямата й болка обаче е, че погребала единия си син. „Беше ми на гости за една седмица, когато си отиде в София, след няколко дни  ни казаха, че е починал. Беше на 40 години. Това е най-лошото“, с тъга споделя жената. Рецептата й за дълголетие е спокойствие, да не се тревожим и нервираме и най-вече да не се бяга от работа. Баба Шина и до днес копае в градината. Напролет засяла фасула, копала за картофите, а преди дни брала малини.





„Каквото съм могла, всичко съм направила. От нищо не ме е било страх, работих всичко, имах сили. Когато има човек ръце, акъл и не го мързи – има и ядене“, добавя още юбилярката.

„Животът на майка ми е минал в труд. Почти не знае вкуса на кренвирша, на наденицата, на салама „, разказа синът й Тодор. Дъщеря й Тинка сподели, че всичките внуци и правнуци са минали през ръцете й. „Помагала ни е много. Къде на гръб с люлката, къде крава да дои. Трудът я крепи и до днес“, казва Тинка.


Четете още:

🔴 МОЛИТВА КЪМ СВ. ВМЧК ПАНТЕЛЕЙМОН

🔴 Рекордьорът на Бургас с 3 пълни шестици на матурите ще учи за авиоинженер в Манчестър

🔴 Щадящи операции при карцином започнаха да правят в наша болница СНИМКИ ВИДЕО





Източник: otzvuk





Коментари

горе