Вместо Оставка Гешев си поръчал два джипа "Туарег" за над 400 000 лева



Главният прокурор Иван Гешев си е поръчал два джипа Volkswagen Touareg за над 400 000 лева с ДДС. Това разкри първо общинският съветник от София Борис Бонев, който написа възмутен пост в социалните мрежи, а проверка на "Петел" показа, че думите му отговарят на истината и действително прокуратурата е направила голяма поръчка за скъпи автомобили на стойност над 1 милион лева. Само два от автомобилите са на стойност над 400 000 лева с ДДС.





Ето какво написа в профила си във фейсбук Бонев. От етична гледна точка слагаме точки на епитетите към Гешев. Оригиналът може да видите във вградения линк от Фейсбук профила на Бонев по-долу:

---

"М**рата, имаща се за Главен прокур🐷р, си поръчала 2 бр. високопроходими автомобили с мощност не по-малка от 410 к.с. Трябвало да имат:
�1️⃣въздушно окачване с управление на задните колела и активно стабилизиране в завой;
�2️⃣автоматично регулиране на нивото и пътния просвет и електронно регулиране на твърдостта на амортисьорите.





Печели единственият допуснат участник - вносителят на Volkswagen с модел Touareg с мощност 421 к.с. и цена от 202626 лв. с ДДС за брой.

Отварям ценовата листа на сайта на Volkswagen, валидна от 13 юли. В нея Touareg с много високо ниво на оборудване е 164544 лв. със същия V8 дизелов двигател с 421 к.с. и естествено с дословно изброените (дума по дума) въздушно окачване и автоматично регулиране на нивото.

Няма да питам за какво са му на Главния прокурор 2 високопроходими автомобила за над 200 000 лв всеки. Явно пътищата до селата, в които бори битовата престъпност, са лоши. Но пък за този проблем може да арестува една друга мутра. Ако му разреши падишахът".





Проверка и установи, че въпросната поръчка е факт, както и че има купени коли за над 1 милион лева без ДДС.

Победител и единствен допуснат кандидат е Порше.бг.





Официалната информация за открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на автомобили по 3 (три) обособени позиции" можете да намерите ТУК.  

Открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на автомобили по 3 (три) обособени позиции:


Четете още:

🔴 Новородени бебета изчезват безследно в българска болница

🔴 Всеки снима бягащото дърво на магистралата. А вие? СНИМКИ

🔴 Невероятната история на учителка от Хисаря! Как 44 г. се работи на едно място? СНИМКИ





Източник: Petel





Коментари

горе