Отварят ГКПП Маказа до дни? ВИДЕО





Добра новина за отварянето на ГКПП "Маказа" може да зарадва българите, които възнамеряват да почиват в нашата южна съседка.

„Не се очаква Гърция да затвори границите отново. Така информация тук не се споделя като опция. Единственото, което се забранява, е от Албания към Гърция. За тях ще има 7-дневна карантина. Относно България няма нови мерки”, заяви университетският преподавател, бизнес анализатор и предприемач проф. Йоаким Каламарис.






Случаите на коронавирус в Гърция се увеличиха през последните дни. Част от заразените са туристи, влизащи в страната. Някои медии тиражираха информация, че властите в южната ни съседка ще затегнат отново мерките. Проф. Каламарис определи това като предположения.






„Нищо подобно не се обмисля от гръцките власти. Няма определена нагласа към българските туристи”, обясни той.

Според него до края на седмицата ще се вземе решение за отварянето на още гранични пунктове на границата ни с Гърция. Той предположи, че ще бъде отворен ГКПП „Маказа”.






„За гръцкия туризъм ситуацията е плачевна. Има надежда, че до края на август хотелиерите ще успеят да се справят с разходите. За последните 2 месеца се говори за загуби около 3 млрд. евро. За този период се отчита и намаление на посещенията”, обясни проф. Калмарис.


Четете още:

🔴 Булсатком се срина! Операторът остави хиляди абонати без телевизия

🔴 Кивито пази от грип и високо кръвно

🔴 Нови мерки срещу разпространението на кopoнавируса в Гърция





Източник: glas





Коментари

горе