След призива на Румен Радев "Мутри, вън!" и останките от ВИС-2 на протеста



Продължаващият вече близо месец протест в триъгълника на властта, даде повод на анализатори да видят в него поколението на образовалите се по света млади българи, известни и като поколението Z.

Социалният инженеринг целеше точно това – “българското лято” на беглеца от обвинения Васил Божков да има възходящ тренд.

Оказва се, че на фонтана пред президентството, където на няколко пъти държавният глава Румен Радев надъхваше недоволните с призива “Мутри, вън!”, все по-ясно се забелязват емблематични за недалечните мутренски времена софийски тарикати от някогашните “Магура” и “Хавана”, а по-късно и “Кимбо”.





Повечето са гравитирали около ВИС-2 в последните години на нейното съществуване до убийството на Георги Илиев през 2005 г., а

други са имали

и общ бизнес

със сочения за

покровител на

протеста -

Васил Божков

Оказва се, че най-споделяните снимки в социалните мрежи на млади лица, участващи в протестите, са заснети от Мартин Влайков, известен още като Марто Къдравия, съдружник през годините на Божков. 

Марто Къдравия на протест всеки ден, там, където го простреляха със 7 куршума.



СНИМКИ: ЛИЧНИ ПРОФИЛИ ОТ ИНСТАГРАМ

Марто Къдравия на протест всеки ден, там, където го простреляха със 7 куршума. СНИМКИ: ЛИЧНИ ПРОФИЛИ ОТ ИНСТАГРАМ





Куриозното е, че всяка вечер Влайков минава заедно с шествието от протестиращи покрай Градската градина пред Народния театър “Иван Вазов”, където в нощта на 20 февруари 2007 г. е прострелян 7 пъти и по чудо оцелява. Криминалната кариера на Марто Къдравия започва още през 1996 г., когато е регистриран за грабеж в Созопол. Малко по-късно участва в импресарската къща “Ексграунд” заедно с покойния Дим Дуков, както и в редица фирми на групировката ВИС-2, повечето от които свързани с управлението на нощни заведения.

Влайков има

безгрижно

детство,

израства на

самите

жълти павета,

родителите му живеят на ул. “Съборна”. Когато е прострелян, едва на 36 г., той е съдружник в близо 40 фирми, една от които е СИБИЛД БГ, където си партнира с ВАБО 2005, която от своя страна е еднолична собственост на Васил Божков.





Покушението променя коренно Влайков. Младият мъж започва да се занимава с екстремни спортове и дълги години дори живее в Тибет. Пандемията от коронавируса обаче го връща в София, където всяка вечер не пропуска да снима младите, които искат промяната, без да знаят ъндърграунд биографията на фотографа.

Често на протеста може да бъде забелязан и Александър Стефанов, известен в мутренските години като Пинокио, за когото в софийския кримиконтингент помнят, че е боготворял Главния, както приживе във ВИС-2 наричаха Георги Илиев. 

Александър Стефанов - Пинокио някога боготвореше Главния, но сега иска оставката на Иван Гешев.

Александър Стефанов - Пинокио някога боготвореше Главния, но сега иска оставката на Иван Гешев.





Днес Стефанов не пропуска протест, ако не за друго, то за да демонстрира марковите си тишърти. Например тази с пандите от снимката е “Долче и Габана” и струва 210 евро.

Александър Стефанов -Пинокио (в средата) от бившата  ВИС-2 демонстрира протестен аутфит - тениска  “Долче и Габана” за 210 евро.

Александър Стефанов -Пинокио (в средата) от бившата ВИС-2 демонстрира протестен аутфит - тениска “Долче и Габана” за 210 евро.

Стефанов е често на протеста с други по-дребни представители на столичния ъндърграунд. И

макар повечето

да нямат и един

ден трудов стаж,

но за сметка на

това са “златни

клиенти” на

няколко от

кафенетата по

бул. “Витоша”,

след превръщането ѝ в мандата на Бойко Борисов като кмет на София в пешеходна зона. 

На протеста могат да бъдат забелязани и много модели, неуспели актриси и други красавици, които не са оставали незабелязани от Васил Божков при неговите среднощни турове по столичните нощни барове и дискотеки. Още повече че за част от въпросните модни заведения се знаеше, че са свързани с него, макар формално да са собственост или да се управляват от подставени лица. Заради това не е изненадващ и фактът, че на жълтите павета с маркови шапки за по 300-400 лв. бройката може да бъде видян и Христо Джуров, управител на няколко нощни клуба.

Управителят на няколко нощни клуба Христо Джуров протестира с шапка за 400 лв.

Управителят на няколко нощни клуба Христо Джуров протестира с шапка за 400 лв.





А когато не е на Слънчака и не кара мощната си черна G-класа, “да се тагне” от фонтана пред “Дондуков” 2, не пропуска и друг стар познайник от ъндърграунда – Жоро Френския.

Подсигуреният от реституцията кореняк софиянец винаги е твърдял, че няма нищо общо с търговията с женска плът, макар през годините да е организирал множество конкурси за красота с подозрителна слава.

Почти всяка вечер недоволството си от властта изразява и добилият слава преди десетина години бизнесмен – Пламен Стоянов - Дамбовеца. 

Дамбовеца (в средата) също е на протести, макар
 и без 
тигъра си.

Дамбовеца (в средата) също е на протести, макар и без тигъра си.





За последно за бившия участник в групата “Октопод” бизнесмен се чу преди година, когато в складовете на фирмата му за рециклиране на метали в столичния квартал “Кремиковци” избухна пожар.

И ако за Дамбовеца не е тайна, че още от 2010 г. е против управлението на ГЕРБ, то не е ясно какво друго, освен ангажимент към Васил Божков кара хора от позабравения софийски ъндърграунд да са активни участници в протест срещу управлението и правосъдието у нас. 



Четете още:

🔴 Младо момиче изгоря живо в електромобил пред очите на баща си СНИМКИ

🔴 Не чистете в петък и неделя – на безпаричие е  

🔴 Майката на блъснатото в Червен бряг дете: Даваха ми пари, да мълча! ВИДЕО





Източник: 24 часа





Коментари

горе