7 храни, с които не бива да комбинираме яйцата, защото е вредно- подувани ни се корема, качваме килограми и се чувстваме зле



Всеки ден "бомбардираме" стомасите си не само с нежелана храна, но и с напълно вредни храни. Здравословните естествени съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънка фигура съчетани в грешната комбинация. И лошото е, че не всички продукти са "приятели" помежду си.

За правилната и балансирана диета е важно да знаете какво да ядете и с какво. Това важи особено за яйцата, които се усвояват за дълго време. Препоръките за разделно хранене ще ви помогнат да комбинирате яйцата с други храни.





НЕСЪВМЕСТИМИ ПРОДУКТИ

Риба





Не комбинирайте яйца и риба в едно ястие. Трябва да знаете, че съдържащият се в яйцето овидин е в състояние да неутрализира витамин В7, който е с богато съдържание в  мазните риби.

Ориз
Същият закон се прилага тук както при рибата. За да извлечете максимума от вашия ориз, се препоръчва да го ядете отделно с яйца.

Картофи





Неразделна двойка - яйце и картоф - никога. Картофите съдържат минерали, които пречат на усвояването на желязо и калций от яйцата. Затова приготвянето на ястия на базата на тези две съставки е крайно погрешно. Заедно тези храни се абсорбират слабо и нарушават храносмилането.

Мляко

Някои протеинови храни са несъвместими една с друга. Това се отнася за млякото и яйцата. Препоръчително е да използвате мляко само отделно от всяка друга храна, така че ценните вещества, съдържащи се в него, да се абсорбират от организма напълно.





Сирене

За организма е много по-лесно да се справя с един животински протеин наведнъж. Това означава, че смесването на яйца с шунка, месо и сирене е нежелателно. Такава обилна закуска ще даде тежест в стомаха ви за целия ден.

Някои плодове





Не се препоръчва ябълки, круши, грозде, сливи, кайсии и дини да се консумират след протеинови храни, включително яйца. Това може да се обясни с разликата в скоростта на храносмилането на храната. Плодовете се усвояват в рамките на 15 минути след консумацията, докато яйцата се усвояват много по-дълго. Представете си какво се случва в стомаха ви!

Масло, сметана, майонеза

Яйцата и мазнините са напълно приемлива комбинация, особено ако са животински мазнини. Но трябва да се има предвид, че мазнините са склонни да забавят храносмилането. Най-добре е да ядете масло, сметана и майонеза възможно най-рядко заедно с яйца. Подправките и зеленчуците трябва да се добавят към тази смес, за да неутрализират ефекта на мазнините.

За да не избирате между вкус и здраве, използвайте яйца в комбинация с броколи, подправки и зеленчуци, които не съдържат нишесте. Нека любимите ви храни са полезни , а не да ви доставят стомашен дискомфорт и излишни килограми.


Четете още:

🔴 Как бързо да охладим нагрята от слънцето кола ВИДЕО

🔴 Стълпотворение на „Градина”! Летуващи задръстиха плажа, тапи от коли край къмпинга

🔴 Китай съобщи за нов смъртоносен вирус





Източник: За Жената





Коментари

горе