Нашенка издъхна от вируса в Гърция, била на гости в България



65-годишна българка от град Ямбол почина от COVID 19 в Гърция. Новината за смъртта на жената стана ясна, след като синът на починалата се свърза с репортер на в. „Труд” в гръцката столица с молба за помощ и съдействие, тъй като от дни нямал връзка с майка си. По думите му последно се чул с майка си през миналия вторник и от тогава няма връзка с нея.





„Звънна ми и каза, че я настаняват заедно със съпруга й, който е гръцки гражданин, в отделение за COVID 19 и че ще ми звънне след два дни. От тогава нямам връзка с нея. Телефонът й звъни, но нямам никакъв контакт”, сподели синът, който е оперативен работник в полицията в град Ямбол.

След разследване на в. „Труд” и съдействието на д-р Кадити, българска лекарка в Атина, стана ясно, че жената е починала.





Според сина на починалата, майка му е била в България на гости около един месец и на 14 юли е тръгнала с автобус на фирма Юнион-Ивкони за Гърция с необходимия отрицателен ПСР тест. Дни по-късно след завръщането си от България на 27 юли жената е настанена в болница и на 2 август е починала.





Семейството е попарено от новината за внезапното заболяване и смърт на българката. Трупът на жената се намира в хладилна камера до пристигане на близките й от България за подготвяне на съответната документация. Гръцките власти отказаха информация за състоянието на мъжа на починалата и дали е жив.


Четете още:

🔴 Хилда Казасян показа какво се случва в родните самолети... СНИМКА

🔴 Анжел Вагенщайн: Корнелия Нинова е готова да погребе БСП

🔴 Помните ли Галя от "Сатен"? Ето как изглежда без Слави





Източник: lupa





Коментари

горе