Чудотворна икона на Божията майка унищожава направени магии



Можете да посетите този манастир през почивните дни, защото в него се намира чудотворна икона на Божията майка, която  унищожава направени магии

Ако през настъпващите два почивни дни се чудите къде да отидете на разходка, можете да изберете да посетите манастира “Покров Богородичен”, който се намира близо до Свищов, в село Царевец.

В манастира ще намерите силната чудотворна икона на Божията майка, която помага да бъдат развалени направени магии, а на бездетните жени да заченат.

Първото голямо чудо, което е отчетено при тази икона било свързано със жената на богат солунски турчин, която била сляпа и не можела да зачене. Въпреки това съпругът й много я обичал.

чудотворна икона
Свищовски манастир “Покров Богородичен”

Някой го посъветвал да заведе съпругата си в Свищовския манастир.





Там тя измила лицето си с водата от лековития извор и се помолила на Божията майка.

Наскоро след това прогледнала и заченала.

В знак на признателност, семейството направило дарение и изработили златен обков за красивата древна икона.

Като се разчуло, че тази икона на Божията майка върши чудеса, в манастира дошла друга туркиня. Уж щяла да се моли за дете, а вместо това отчупила златното кутре от обкова на Божията майка и избягала с него.

Забременяла и родила, но детето й било без пръсти на едната ръка.

Разбрала какво е станало и върнала откраднатия пръст на иконата. Наскоро след това пораснали пръсти на ръчичката на детето, но без кутрето, за да напомня ежедневно на неговата майка какъв грях е сторила.

чудотворна икона
Това е силната чудотворна икона, която разваля магии и помага за зачеване на деца

Затова тази чудотворна икона е известна още като Богородица със счупения пръст.





Преди години баячка  от Румъния дошла в манастира, бясна, че чудотворната икона привлича вярващи с магии, вместо те да ходят при нея като клиенти.

Румънката също откраднала въпросния пръст от златния обков. На връщане към Румъния, лодката, с която пътувала се разцепила на две, а баячката и златното пръстче потънали на дъното.

Наскоро жена от Варна възстановила златния пръст, след като Божията майка й помогнала в труден момент.

Постоянно там пристигат автобуси с вярващи от Варна.

В двора на манастира тече лековита вода, която е полезна за много болести – очни, сърдечно-съдови, стомашни, костни, бъбречни.

Манастирът “Покров Богородичен” е стар, изграден повторно през 14 век, след като бил разрушен от османските нашественици.  В много по-далечното минало там е имало тракийско светилище.

За лековитата вода са знаели още древните римляни, които населявали античния град Нове.





По време на турското робство в Светата обител са намирали убежище националните ни герои Васил Левски, Раковски, Филип Тотю и Хаджи Димитър.

В манастира бил прокопан таен тунел, през който се стигало в близката гора. Така четниците и революционерите се спасявали при необходимост.

чудотворна икона
Църквата, в която се намира уникалната чудотворна икона на Божията майка
чудотворна икона
Чешмата с лековита вода

В момента този проход е затрупан, но отец Христо, който обслужва манастира, е решил да го възстанови, за да могат посетителите нагледно да се докоснат до  моменти от живота на смелите български герои.

В двора на манастира “Покров Богородичен” се намира още запазен един олтар от камък. Той единствен е оцелял от манастира, издигнат в годините на Второто българско царство.





Ако отидете до манастира “Покров Богородичен”, до който се стига преди да влезете в Свищов, задължително посетете красивия дунавски град.

Можете да разгледате къщата на писателя Алеко Константинов, която е превърната в музей.

Разгледайте постройките на Стопанската академия и монумента на Димитър Ценов, с чиито капитали е построено това уникално учебно заведение.

Там се намира една от най-големите църкви на великия строител Уста Колю Фичето и красивия градски манастир “Св. св. Петър и Павел”.

Можете да обиколите древния град Нове и да отидете на брега на Дунав в местността Паметниците по пътя за Русе, където са слезли на българския бряг  опълченци и част от руските войски по време на Руско-турската освободителна война.

сподели бутон


Четете още:

🔴 ХОРОСКОП за 10 август: Овен - похарчете малко пари за себе си

🔴 Защо в бТВ не искат и да чуят за Преслава?

🔴 Волгин: Защо Слави Трифонов ще спечели следващите избори





Източник: ТОПактуално.ком





Коментари

горе