Настаниха полицаите в 5-звездни хотели



Няколко хиляди полицаи, командировани от провинцията за протестите в София, са настанени в някои от най-големите и известни хотели в столицата. Целият масраф се плаща от МВР, но униформените шефове се пазарили като на Капалъ Чарши, научи Lupa.bg. 

Стаите в хотелите "Рамада" (бившият "Принцес"), Новотела и "Метрополитен" на Цариградско шосе, както и "Грами" в "Младост", са пълни с униформени.

"Човек ще си помисли, че е някакво районно, а не хотел. Навсякъде е пълно с полицейски коли", сподели пред Lupa.bg жител на столичния квартал "Младост".





Наше проучване установи, че МВР плаща далеч по-малко от нормалните цени за двойна стая и полицейските шефове са се пазарили много. Плащали между 40 и 50 лева на човек, при положение, че нощувките вървят между 60 и 70 евро.





Макар че е разгарът на лятото столичните хотели са празни заради липсата на туристи и полузатворените граници по света. Така че собствениците са доволни, че за малко ще закърпят положението и са доволни от необичайния наплив на ченгета в стаите.

Толкова много полицаи нямаше и по време на българското председателство на ЕС, когато в хотела ни бяха настанени високопоставени чуждестранни делегации, открехна пред Lupa.bg служител на столичен хотел.





Командированите полицаи са разпределени по градове - от Варна, Бургас, Пловдив, Кърджали, Пазарджик, Плевен и Велико Търново.

"Големият куриоз е, че си поръчват румсървиз, но само чаши и посуда, без храни и напитки. Най-често искат лед, празни чаши за уиски, оливерници. Когато наш служител попита дали не искат нещо за ядене и пиене, отговорът е: "Ние си имаме", призна служител на един от хотелите. 

"Когато стаите се чистят на сутринта, най-често намираните неща са празни бурканчета от лютеница и майонеза, обелки от салами и кренвирши, както и пластмасови бутилки, в които е имало ракия", сподели друг пряк свидетел на гледката. 


Четете още:

🔴 Гастроентерологът Ирина Бережная: Не пържете с масло, отровно е!

🔴 Мис България: Какво се случва с убиеца на Милен Цветков?

🔴 Трагедия: Кметът на Мъглиж издъхна в мола пред очите на щерка си





Източник: lupa





Коментари

горе