Удари кьоравото! Векилска прибира космическа заплата в БНТ



Мариана Векилска се завърна триумфално в телевизионния ефир след 2-годишно отсъствие, и то срещу космическа заплата.


Журналистката се изявява като водеща на рубриката "България в 60 минути", която всеки делничен ден върви от 17 часа. Поканата да стане лице на новия формат Векилска получила лично от от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.





След като неуспешно се пробва да се върне при старите си работодатели от бТВ, а после безрезултатно опита да стане и част от колектива на "На кафе" по Нова ТВ, Мариана приела на драго сърце офертата на Кошлуков. Хора от екипа на телевизията-майка разкриват, че заплатата, която прибира Векилска, е в размер на 5 хиляди лева. Толкова взима и пряката й конкурентка Мира Добрева, с която не се тачат особено. 






Само месец преди да се присъедини към екипа на БНТ, Векилска подписа още един трудов договор. След серия от конкурси, тя се сдоби с поста главен експерт в дирекция "Музеен маркетинг, връзки с обществеността и международна дейност" към Военноисторическия музей в София.





Трудовото й възнаграждение там е едва 1050 лева, пише Ретро. Именно ниската заплата, неотговаряща на стандарта на живот, на който Мариана е свикнала, я подтикнал веднага да приеме работата в БНТ и да се откаже от задълженията на музеен работник.


Четете още:

🔴 Няма прошка: Тодор Живков арестувал ясновидката Вера Кочовска

🔴 Сашо Кадиев 1 към 1 с татко си! Катето Евро не е мръднала от 30 г. СНИМКА

🔴 Финансист: ЕС ни удря с нови данъци





Източник: Марица





Коментари

горе