РЗИ-Стара Загора "погреба" излекуван от вируса 28-годишен мъж



След извършена проверка от Министерство на здравеопазването във връзка с информация в Информационната система за COVID-19 за починал 28-годишен мъж, беше установено:





Служител на регионалната здравна инспекция в Стара Загора е допуснал техническа грешка при актуализирането на статуса на пациента. 28-годишният мъж е успешно излекуван и изписан след болнично лечение. РЗИ-Стара Загора поднася извиненията си на обществеността.





Голям гаф на РЗИ - Стара Загора: Починал на 28 г. се оказа жив


Гаф на РЗИ-Стара Загора обяви за починал от коронавирус 28-годишен младеж. По-рано днес от ведомството разпространиха информация, че 28-годишно момче без данни за придружаващи заболявания е издъхнало от COVID-19. По-късно обаче се оказа, че младежът е излекуван и изписан от болницата. Ето пълния текст на съобщението, в което Министерството на здравеопазването обяснява за гафа:

"От РЗИ-Стара Загора е допусната техническа грешка при въвеждането в Информационната система на данни за пациент с COVID-19






След извършена проверка от Министерство на здравеопазването във връзка с информация в Информационната система за COVID-19 за починал 28-годишен мъж, беше установено:

Служител на регионалната здравна инспекция в Стара Загора е допуснал техническа грешка при актуализирането на статуса на пациента. 28-годишният мъж е успешно излекуван и изписан след болнично лечение.

РЗИ-Стара Загора поднася извиненията си на обществеността."


Четете още:

🔴 Удари кьоравото! Векилска прибира космическа заплата в БНТ

🔴 Няма прошка: Тодор Живков арестувал ясновидката Вера Кочовска

🔴 Сашо Кадиев 1 към 1 с татко си! Катето Евро не е мръднала от 30 г. СНИМКА





Източник: lupa





Коментари

горе