Ангелът, който слезе снощи над Кръстова гора! Какво ли ни носи?



Небесен ангел се спусна над… Кръстова гора снощи, в очакване на Кръстовден - един от най-големите и тачени християнски празници у нас.

Жанета Павлова от Свиленград го е заснела.

Изпрати ни го не, за да се похвали, а за да ни вдъхне вяра, че чудото същуствува, че изцеление има, стига да имаш... силна вяра.





Жената ни разказа, че преди години претърпяла кошмарна катастрофа, при която загубила съзнание, след като е била лекувана грешно. Оказало се, че има тумор в главата.

След тежкото ПТП цели три дни била в кома, а операциите, които е претърпяла, даже не ги брои.

Жанета твърди, че се е възстановила напълно, но след като е посетила Кръстова гора. От тогава всяка година идва тук с мъжа си.





Така както и днес е тук, заедно с десетки хора, които продължават и в този час да се стичат на Кръстова гора, за да се докоснат до частицата от Светия кръст.

А хиляди снощи нощуваха под открито небе, защото вярват, че енергийната сила на това място е най-голяма в нощта срещу 14 септември. Те вярват в чудесата и изцелението от болести.





От двете страни на възвишението са построени 12 параклиса. Всеки от тях е посветен на един от апостолите. Богомолците идват тук, за да потърсят уединение.

В най-горната част на Кръстова гора се намира чудотворният кръст, където и в момента има опашка от вярващи. 66-килограмовият сребърен кръст е дар от цар Борис lll Обединител. Преди години неизвестни го откраднали. След време двама от крадците загинали в произшествия, а третият върнал кръста, като го оставил в близост до манастира.


Четете още:

🔴 Предлагат 1000 лв. глоба за родител, ако не вземе болното си дете от час

🔴 Алекс Раева изплю камъчето за Слави

🔴 Родното Барби с 21-ва операция





Източник: glas





Коментари

горе