Влади Въргала: 3 месеца след инсулта мама стана от количката, за да танцува с мен "Бургаски вечери"





Всеотдаен син е актьорът и режисьор Владислав Карамфилов – Влади Въргала. От месец май насам той е плътно до майка си Анета, след като тя бе на косъм да загуби живота си след прекаран инсулт. На Анета ѝ прилошало, докато работела в градинката си във великотърновско село, и благодарение на бързата реакция на съседите ѝ Въргала днес продължава да се радва на жената, подарила му живот.

За да помогне на майка си да укрепне, актьорът заряза столицата и се посвети на грижите за леля Анета. В средата на август грижовният син стегна багажа на майка си и я заведе на санаториум в Павел баня, научи ПИК.






Въргала не за пръв път търси помощ от специалистите в националния балнеоложки център. Самият той много пъти е бил пациент на местните санаториуми заради собствените си здравословни проблеми. Влади страда от дискова херния между 6-и и 7-и прешлен. „Какво ли не съм правил – и йога, и гимнастика, и масажи, и медикаменти – не минава. В Павел баня ме заведе преди години Теди Москов. Правиха ми водни процедури и масажи, рехабилитация, лягах в една вана, подобна на зъболекарски стол...“, разказвал е Въргала.






Около процедурите болките утихнали, но отново се появявали, особено когато се случи Влади да сецне кръста си. Това се случило и наскоро, затова Въргала се отправил отново към Павел баня – хем докторите да облекчат неговите болки, хем майка му да се зареди с лечебни минерални води. Почивката в курорта съвпаднала с рождения ден на леля Анета, който бил подобаващо отпразнуван. В Павел баня пристигнала и най-добрата ѝ приятелка, Наталия.





„С мъжа ѝ, който ми е адаш, дойдоха ненадейно и направиха изненада на майка ми. Бяхме в механата при дедо Митьо. Майка ми беше толква щастлива... Всички я поздравяваха. Накрая ѝ поднесоха торта... Но най-великият момент беше, когато на „Бургаски вечери“ я поканих на танц... Три месеца след тежкия инсулт се изправи от количката и танцувахме. Не мога да ви опиша какво вълнение беше!!! Имах цигулки в душата“, описа емоциите си Въргала.


Четете още:

🔴 Искрено и лично: Обичам Румен Радев! Не мога да крия чувствата си / СНИМКИ

🔴 Основните грешки на шофьорите в случай, че ги спрат катаджии

🔴 Полк. д-р Невена Атанасова получи нагръден знак "За отлична служба – I степен"





Източник: Ретро





Коментари

горе