Лидл пусна отровни картофи на промоция! Сега зове: Не ги яжте! СНИМКИ





Ако сте имали неблагоразумието да се възползвате от промоцията на Лидл за картофи и сте си закупили 2,5 кг в мрежа L 3601, все още имате 2 дни да ги върнете! Разбира се, ако вече не сте ги хапнали... Оказа се, че тестване на продукта е показал завишени стойности на пестицидния остатък хлорпирифос.






И тъй като получените стойности от пестицидния остатък надвишават нормативно определените лимити, производителят не може да гарантира пълната безопасност на партидата.

"Тъй като не може да се изключи риск за здравето на потребителите, не се препоръчва консумацията на този продукт", съветват от веригата. Листчета с информация за гафа и призив да не се консумират закупените вече картофи се появиха в магазините на веригата, сигнализираха читатели на Glas.bg. Обикновено ги залепват на входа на търговския обект, там, където са дезинфектантите.






Вижте какво пишат още от Лидл България:

"Продукт Картофи 2,5 кг в мрежа с партиден номер L 3601 е предлаган в магазините на Лидл България от 02.09.2020 г до 07.09.2020г. От съображения за безопасност Лидл България реагира незабавно и продуктът вече е изваден от продажба.

Този продукт може да бъде върнат до 23.09.2020 г. във всеки един от магазините на Лидл България с касова бележка и сумата за продукта ще бъде възстановена.






Изтеглянето от пазара и съответно връщането от клиенти се отнася само за продукт Картофи 2,5 кг в мрежа с партиден номер L 3601. Всички останали картофи в насипно състояние или друга разфасовка не са засегнати от изтеглянето.

Лидл България се извинява на своите клиенти за причиненото неудобство, свързано със засегнатия продукт."


Четете още:

🔴 Грозно, брутално, жестоко! Пиян ученик би с юмруци невинна млада жена в Пловдив, счупи й челюстта!

🔴 Откраднаха Деси Добрева за булка в Златоград / СНИМКИ

🔴 Чудо! Борислав възстанови опожарен от османлиите храм, Бог сбъдна мечтата му / ВИДЕО





Източник: glas





Коментари

горе