Вижте пълният текст на заповедта за маските на открито и кога трябва да ги носим!





При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м гражданите трябва да носят маска или друго средство

От днес, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места. При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и др. подобни по време на изказванията си; водещите и гостите в телевизионни предавания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст.






Припомняме, че днес министър-председателят Бойко Борисов настоя в заповедта да бъдат описани всички детайли - кога и къде носенето на маски ще е задължително.

Обществени са местата, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване.






Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със издадена днес Заповед № РД-01-609/21.10.2020 г.

Съгласно същата заповед лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, следва да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.














Четете още:

🔴 Ето я най-голямата българска тиква / СНИМКИ

🔴 Българка сбърка самолета - вместо във Валенсия кацна в Киев

🔴 Сигнал как работодател прецака работника си





Източник: flagman





Коментари

горе