Пловдивчанин, представящ се за лекар, с много интересен коментар за маските и вируса / ВИДЕО





Пловдивчанин, който твърди, че доскоро е работил във Военна болница, а към момента е преподавател в Медицинския университет, направи много интересен коментар за носенето на предпазни маски на открито и разпространяването на коронавируса пред репортер на Plovdiv24.bg. Мъжът, който се представи като д-р Александров, даде и интересни съвети за предпазване от заразата. Ето какво каза той:





"Казвам се д-р Александров и доскоро бях във военната болница. Имам няколко специалности – вирусология, епидемиология и микробиология, в момента преподавам в Медицински университет-Пловдив.

За маските има няколко мнения на специалисти по този въпрос. Ако срещу вас киха болен и силно заразен човек, маската не спасява. Но ако той е с маска, то нивото и количеството на вируса, който достига до вас, се намалява. Освен това маската редовно трябва да се сменя. Има много видове, например маски с респиратор – те са малко по-скъпи и не се продава навсякъде.





Неслучайно се слагат и шлемове, защото вирусите могат да попаднат в организма ни през лигавицата на очите. Количеството на вирусите може да нарасне и така да се заразим. Този феномен е сравнително нов в световен мащаб.

Има много специалисти и много мнения, които понякога са противоречиви. Основните методи за превенция са разстояние, хигиена на ръцете и ранната диагностика. Аз бих добавил да засилим имунитета.





Всяка сутрин трябва да се пие чай. Чужденците пият зелен чай, който се оказва антиоксидант – спира стареенето на живите клетки. Ако клетките не се състаряват, те стават по-устойчиви и естествените сили се засилват“.

Цялото изказване можете да гледате в прикаченото видео.


Четете още:

🔴 Зловеща прогноза! Всеки българин ще загуби близък с СОVID

🔴 Силни магнитни бури до Димитровден  

🔴 Столетник всяка нощ слуша музика в памет на любовта си





Източник: plovdiv24





Коментари

горе