Нюзрумът на бТВ пламнал с кopoнавируc, бременна водеща сигнализира на РЗИ





Има поне петима болни с COVID 19, укриват се контактните лица, твърдят работещи в телевизията




Има поне 5-има болни от коронавирус в бТВ, но контактните лица се укриват, за да не карантинират цялата телевизия, твърдят журналисти. Сигнал до Регионалната здравна инспекция е подала Николета Маданска, водеща на спортните новини. Тя чака дете от директора на "Новини и актуални предавания" Венелин Петков, но въпреки, че мъжът й заема висок управленски пост, не се е поколебала да сигнализира в здравната инспекция, че се укриват контактни лица, има струпване на много външни лица и не се спазват никакви противоепидемични мерки.






"Има болни от коронавирус и не се казват контактните лица", пише още Маданска. Мъжът й Венелин Петков от две седмици не ходил на работа и е излязъл в отпуск от страх от епидемията и заради чаканото бебе, информират колегите от Пик.бг.

Големи глоби грозят БТВ, ако се установи, че в телевизията не се спазват противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и са укривани заразени и контактни, коментира директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.







Факсимиле от жалбата на Николета Маданска до РЗИ София
Според правилата РЗИ трябва да извърши незабавна проверка и да затвори помещенията за 24 часа, за да бъдат дезинфекцирани. Трябва да се установят всички с положителни тестове, както и техните контактни лица, независимо дали са хора работещи в медията или такива, които са гостували.






Първите случаи са преди повече от две седмици, когато е станало ясно, че журналист от нюзрума на телевизията е с положителен тест. Това го знае болният, който е под карантина и на домашно лечение и шефката на новините Гена Трайкова.

Нито един човек от близката група на въпросния болен в бТВ не е изолиран и всички ходят на работа, все едно нищо не се е случило. Чак когато новината за заразата плъзва в нюзрума дни по-късно и става ясно, че почти всички в бТВ са работили с контактни на болен от коронавирус започват да се пращат хора за ПСР изследвания.






Оказва се, че близкият на Гена Трайкова и водещ на новините по бТВ Иван Георгиев също е положителен. Той е под карантина, но Гена Трайкова не е. Междувременно четирима други негови колеги и един монтажист са с положителен тест.

Трайкова решава, че партньорката на Георгиев в новините Лиляна Боянова все пак трябва да идва на работа, нищо че е контактна с болния. Дезинфекция на нюзрума се е правила само веднъж и то по настояване на журналисти. От специално наета фирма пръскали в тоалетните и в студиото, но не и в нюзрумът. След многократни оплаквания относно липсата на каквито и да е мерки срещу опазване живота и здравето на журналистите в бТВ става ясно, че всички шефове в телевизията са запознати с проблема. Уведомена е и HR-ката на телевизията.


Четете още:

🔴 От смъртен акт до "възкресение": Изписват жив и здрав смятания за починал в Сливен

🔴 Пловдивчанин, представящ се за лекар, с много интересен коментар за маските и вируса / ВИДЕО

🔴 Зловеща прогноза! Всеки българин ще загуби близък с СОVID





Източник: flagman





Коментари

горе