Невена Коканова водила виртуоза Васко Василев на врачка





Като на кино протича животът на цигуларя Васко Василев, който преди дни отбеляза с концерт в София своята 50-а годишнина. Едва на 7, Васко стъпва на сцената на зала „България“ като солист на Българския камерен оркестър, а вече 26 години е концертмайстор на Кралската опера „Ковънт Гардън“ в Лондон и е най-младият цигулар, заел тази длъжност в историята на театъра. Едновременно с това на сцената си партнира с едни от най-големите имена в поп музиката, сред които Стинг и Мадона.





Списъкът с броя на концертите му по цял свят е дълъг, както и този с отличията му от най-големите международни конкурси за цигулка. А през годините е работил и записвал с музиканти от ранга на Пласидо Доминго, Стинг, Лучано Павароти, Зукеро, Лили Иванова, Ванеса Мей... Една от първите знаменитости, до които се е докоснал обаче, е великата българска актриса Невена Коканова.

„От малък съм общувал с известни личности – бях на 7-8, когато снимахме филма „Слънце над детството“ и моя майка в него беше Невена Коканова.





Знаех колко популярна и обичана е, но и някак подсъзнателно усещах, че ние работим заедно. Разбира се, си бях и истинско дете – пътувахме на снимки заедно и помня, че тя ме заведе при една гледачка на ръка. Жената погледна дланта ми и каза, че ще живея като цар, но няма да имам пари… И по някакъв начин позна – пътувам, отсядам в скъпи хотели, концертирам в прекрасни зали, имам най-мечтаната публика за един артист, но не съм се окупирал в имоти, жилища, скъпи коли и всичко, което е признак на богатство в света в момента“, признава Васко в интервю за „Ева“.





Той вярва, че срещата му с Коканова е сред съдбоносните в живота му, срещи, в които всъщност няма нищо случайно. „Да, вярвам, че няма нищо случайно. Най-вече що се отнася до срещите с хората – това са най-големите подаръци в живота ми. Опитвам се да живея леко, не правя сериозни равносметки и големи планове, предпочитам да нямам очаквания, да съм гъвкав, да приемам без драми каквото дойде“, разказва още виртуозът.


Четете още:

🔴 Кариерата иска жертви: Веско Маринов прати майка си в хоспис

🔴 Обаятелнат лекарка Неделя Щонова не спира да вдъхновява / СНИМКИ

🔴 Собственици на нощни клубове: Веднъж търпяхме дискриминация, втори път няма да допуснем!





Източник: Ретро





Коментари

горе