Официално от МС: Борисов е добре, работи



Във връзка с множество медийни запитвания относно положителния PCR тест на министър-председателя Ви информираме, че и към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Това се казва в официално изявление до медиите на Правителствената информационна служба.





Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера.

Припомняме, че по-рано днес лично премиерът Борисов обяви в профила си във Фейсбук, че е тестван положително за коронавирус.





Министър председателят разкри още, че чувства леко неразположение и вече е уведомил РЗИ-София за всички контактни лица.

Проф. Коста Костов: Взето е правилното решение – Борисов да си остане вкъщи

Премиерът е болен, не просто заразен, но към момента трябва да продължи да се лекува в дома си. Това заяви пулмологът проф. Коста Костов, според който е взето правилното решение относно лечението на премиера.

„Премиерът е болен, но заразата протича в лека форма. Не виждам нищо притеснително, че той е останал в дома си. В такива случаи трябва да се действа така. Не мисля, че в момента трябва да се пресилва ситуацията. 80% от заразените прекарват заболяването леко, от тях - 40% безсимптомно. Премиерът е именно в първата графа“, заяви професорът.





Той заяви още, че тестът показва най-добре - 2 дена преди симптомите и 4 дни след тях.

Според него Борисов е с рисков фактор, има лека форма на затлъстяване.

„Този фактор не е за пренебрегване“, каза той пред БТВ.





Професорът категорично заяви, че Борисов не трябва да се лекува като Тръмп. Тъй като в момента състоянието му е добро, а американския президент и бил с влошени показатели, затова се е наложило да бъдат използвани медикаменти като Ремдесевир.


Четете още:

🔴 Първият повторно заразен с коронавирус у нас: Болката е различна / ВИДЕО

🔴 Слави здраво се ядоса: Законът е равен за всички, а за някои е по-равен

🔴 "Има такъв народ" ще развали играта на политиците в парламента / ВИДЕО





Източник: pik





Коментари

горе