Здравният министър се ядоса много: Така няма да стане!





Здравният министър Костадин Ангелов е повече от гневен от случаите на разкарване по болници и и откази за прием на положителни на COVID-19 пациенти. Това стана ясно от негов коментар във фейсбук, в който той изразява възмущението си по повод отказ на директора на 4-та МБАЛ в София да приеме пациент, болен в тежко състояние, в неговата болница:





"Изгледах няколко пъти материала на БНТ как минава едно дежурство по време на COVID-19. Министерството е казало още в началото на пандемията "тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация". Правило!





Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19.





Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници". Няма да стане! След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кметът Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя - отговорен е мениджърът на ЛЗ. За от

казващите да открият легла - вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК. Ок, "чиста болница", но без публично финансиране", написа министърът.


Четете още:

🔴 Михаил Турецкий: Събрахме 1 млн. зрители онлайн по пътя към Альоша СНИМКИ

🔴 Страшна трагедия! СОVID покоси втора учителка за седмица

🔴 Чудо в Измир: Извадиха майка с 3 деца под развалините 24 часа след труса СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе