38-годишна българка роди 15-ото си дете





38-годишна дупничанка роди 15-ото си дете и успя да впечатли гинеколозите в общинската болница. Зоя Руменова от квартал "Гиздова махала“ в Дупница постъпила в здравното заведение в петък следобяд, а само час по-късно на бял свят се появило петнадесетото ѝ дете. Момченцето тежи 3.200 кг.





"Раждането мина нормално, без проблеми. Майката и детето са добре. Няма човек от АГО, който да не познава Зоя, можете да си представите, че ни посещава през година – две иначе няма как да достигне до тази бройка“, коментират от родилното отделение на общинската болница, цитирани от Монитор.

Медиците пресмятат, че 38-годишната жена е прекарала близо 12 години от живота си в бременност, като Зоя вече е и баба на внуче.





"Доколкото знаем жената отглежда при себе си 7 деца, останалите ги е изоставила, защото няма средства да се грижи“, обясняват още от акушер – гинеколозите.





По техни думи все по-рядко са ражданията под 18-годишна възраст сред ромките, каквато беше тенденцията през последните години. Зоя обаче със сигурност държи рекорда в цялата област с най-много раждания. Все още тя не е решила дали ще отгледа 15-ото си дете или ще го даде за осиновяване.


Четете още:

🔴 Как да разберем дали страдаме от липса на витамин D  

🔴 Защо не трябва да оставяте мръсни чинии в кухнята и за една нощ

🔴 Каланхое– чудно цвете и лекарство / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе