Арестуваха германски лекар, убивал болни от кopoнавируc



Полицията в град Есен задържа лекар от университетската болница по подозрение в умишлено убийство на двама пациенти с COVID-19, съобщи „Билд“, цитиран от БГНЕС.

По информация на полицията, лекарят е бил арестуван на 18 ноември след съвместно разследване на прокуратурата и полицията. Има подозрения, че той е инжектирал на тежкоболни пациенти в последен стадий на живота медикаменти, довели до незабавната им смърт, се казва в прессъобщение на полицията.





Двамата пациенти са били мъже на 47 и на 50 години и са починали, съответно, на 13 и на 17 ноември. И двамата са били на лечение при заподозрения и са били в критично състояние.

Полицията в Есен създаде комисия за разследването на убийствата, а лекарят се намира в предварителния арест. Той вече е дал показания по единия от случаите и е обяснил, че действията му се целели да прекратят „страданията на пациента и роднините му“.





От клиниката уточняват, че 44-годишният медик работи при тях от февруари тази година. За разлика от полицията, клиниката говори за „умиращи пациенти в последен стадий на смъртта“. Ръководството е отстранило лекаря от работа веднага, след като станало ясно за воденото разследване.





Според изданието, двамата пациенти са имал сериозни здравословни проблеми, които са се изострили допълнително след заразяването със SARS-CoV-2. Лекарят е уведомил близките им за своите планове, за да имат време да се простят с тях.


Четете още:

🔴 Какво става в АЕЦ-а? Забраниха риболова в каналите на "Козлодуй" / ДОКУМЕНТ

🔴 Срам! Обраха починал от СОVID в пловдивската болница

🔴 Път, постлан с рози: Предложението за брак на д-р Милен Карагеоргиев / СНИМКИ ВИДЕО





Източник: lupa





Коментари

горе