Върнаха в Лондон студентка от Медицинския, кацнала на летище Пловдив



Двама чужденци, кацнали преди дни на Летище Пловдив, не са допуснати в страната и изпратени с обратен полет във Великобритания, съобщиха за „Марица“ от ръководството на аеропорта. Те са върнати в изпълнение на заповедта на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов за забрана влизането в България на чужденци от определени държави, между които и Великобритания заради пандемията с коронавирус. Заповедта влезе в сила на 1 декември 2020 г. и ако няма промяна, ще е валидна до 31 януари 2021 г. 





Потърпевшите са иранец и англичанка, пътували с различни самолети по дестинацията Лондон – Станстед - Пловдив. Те са задържани от гранична полиция по време на паспортна проверка. Иранецът имал статут на постоянно пребиваващ във Великобритания и не станало ясно с каква цел пристига в България. Англичанката била втори курс студентка в Медицинския университет в Пловдив, но нямала уреден статут за престоя си у нас. 





Разходите по обратното им връщане са поети от авиокомпанията Ryanair, която обслужва дестинацията. Благоприятното в случая е, че не са чакали дълго на летище Пловдив, тъй като обратният полет за британската столица е по-малко от час след кацането на самолета в Пловдив. От ръководството на въздушната гара коментират, че за случая вина имат английските им колеги, които са ги пуснали да тръгнат за България.  





Междувременно стана ясно, че от 8 до 31 януари Ryanair отново спира полетите до Пловдив. 


Четете още:

🔴 Скръбна вест: Почина известният български актьор Филип Трифонов / ВИДЕО

🔴 Синоптиците от Meteo Balkans най-после съобщиха добрата новина за идването на снега у нас

🔴 Д-р Георги Гайдурков: Рецептата за К-вирус е чай с конфитюр





Източник: Марица





Коментари

горе