Ето я тайната внучка на Пенчо Кубадински / СНИМКИ



Единствената внучка на БКП легендата Пенчо Кубадински е успешна бизнес дама, научи „Ретро“. Мария Кубадинска е дете на сина на члена на Политбюро – Пламен. Той има и сестра – Боряна Кубадинска, която пък е сред известните столични адвокати.






Внучката на Кубадински е родена на 29 септември 1984 г. в София. Завършила е Първа частна английска гимназия във Владая, а след това и право в СУ „Св. Климент Охридски“. Решила да става юристка още като дете, вдъхновена от своята леля Боряна. Днес Мария е на 35 години и има детенце. Не обича да се появява в медийното пространство и не разкрива почти никакви подробности за личния си живот. Твърди, че се гордее с фамилията си и почти не е срещала в житейския си път дотук хора, които да са казали лоша дума за нейния прочут дядо.
Единствената внучка на Кубадински участва в две фирми, а в последно време се е насочила в сферата на онлайн търговията. Тя има свой собствен интернет магазин за продукти и услуги, свързани с грижа за здравето, със себепознание и развитие, обучение, йога, медитация и други.






„Ние сме магазин с отношение към това, което предлагаме. Продуктите ни са внимателно избрани с оглед на тяхното качество и изработка. Предлагаме голямо разнообразие от будистки сакрални предмети като тибетски купи и камбанки, хиндуистки свещени изображения и символи, полезни и удобни продукти за вашата лична йога или медитативна практика, красиви накити и украшения с източен и модерен привкус, стойностни книги за духовните традиции в Азия. Освен това разполагаме с богата гама от натурални хранителни добавки, билки, масла, ароматни пръчици“, обяснява за бизнеса си Мария. Тя често може да бъде видяна и в магазинчето, което стопанисва на столичната ул. „Йоан Екзарх“.






Макар да е била само на 11 години, когато дядо ѝ умира, Мария има много спомени с него. „Той беше с много богато въображение и всяка вечер обичаше да измисля и да разказва цяла серия истории. Обичаше много да чете книги. Когато пък сме ходили на поход в гората, често ни показваше кои листа например стават за ядене и кои не. Ако случайно се изгубиш, по какво да се ориентираш при екстремни ситуации. Аз съм единствената му внучка, защото леля ми Боряна няма деца. Много се обичахме с дядо ми“, казва внучката на Кубадински в едно от малкото си интервюта.






От него тя е наследила и точния мерник, макар да не е почитателка на лова. Верният съратник на Тодор Живков и до ден днешен е споменаван като изкусен ловец, а подвизите му се простират чак до Африка. Преди 2 години в Шумен лъсна уникален негов кадър, на който той позира с току-що отстрелян лъв по време на сафари в Танзания. Синът му Пламен и баща на внучката му Мария не наследява афинитета му към лова, но политическите му пристрастия – да. Пламен Кубадински първо започва с партийна кариера в БКП като секретар на Ленинския районен комитет на БКП в София. След това се ориентира към строителство, проектиране и бизнес за производство и търговия с промишлени и хранителни стоки, ресторантьорство и хотелиерство. Той също е съсобственик на няколко фирми, като щерка си Мария.


Четете още:

🔴 При 650 лева минимална заплата, ето колко точно пари ще ви остават чисто

🔴 Петър Велков за Слави Трифонов: С ужасяващия популизъм, прикрит в патриотизъм, копае дъното

🔴 Българка в САЩ: Тук се говори за предстоящ преврат, хората са разочаровани





Източник: Ретро





Коментари

горе