Жена от Русе: Дядо ми почина след 2 отрицателни теста в Koвид отделение в болницата. Вързаха го с бинтове за леглото



Българката Леонора Шокордова разкри смущващи факт за смъртта на нейния дядо. Възрастният човек е правил два теста за ковид, които се оказали отрицателни. В крайна сметка обаче е починал в COVID-отделение.

Мъжът е приет в COVID - отделение с два отрицателни теста, връзван е с бинтове за леглото, а в крайна сметка губи битката с болестта, съобщава Нова телевизия. Възрастният мъж е приет последователно в две болници в Русе. И от двете отказаха коментар. От  университетска болница "Канев" заявиха, че при тях не е постъпвал сигнал от близките на пациента. Увериха, че ако получат такъв, ще направят вътрешна проверка.





От втората университетска болница - "Медика" уточниха, че пациентът е бил съвсем за кратко при  тях. Дежурният екип е направил всичко по силите си, но човекът е пристигнал в много тежко състояние и не са успели да го спасят. Сагата за семейството започва още на 12 декември, когато дядото на Леонора Шокордова е приет в болница "Канев" с двустранна пневмония.

Ден преди това мъжът  вдига температура, а след преглед от Бърза помощ си прави PCR – тест в частна лаборатория, който се оказва отрицателен. "При приема в болницата отново му правят PCR – тест, както и бърз тест. И двата са отрицателни.





Въпреки това го настаняват в COVID- отделение, защото според медиците има симптоматика на болен от коронавирус", споделя Леонора. Според нея обаче дядо й се е заразил в отделението. След престой в болничното заведение пациентът е изписан на 23 декември в по-тежко състояние. На близките му е препоръчано да "се лекува в домашна топла обстановка", тъй като пневмонията е стабилизирана.  През този период семейството решава да се самоизолира и няма никакви контакти.





"При изписване баба ми е трябвало да подпише декларация, че е запозната с тежкото му състояние и, едва ли не, от болницата не носят отговорност, ако нещо се случи. На 29 декември е приет в болница "Медика", след като състоянието му се влошава. Тогава пробата му за коронавирус вече е положителна", обясни Леонора. Положителни се оказват пробите и на близките на починалия мъж, които живеят с него.


Четете още:

🔴 Ето я тайната внучка на Пенчо Кубадински / СНИМКИ

🔴 При 650 лева минимална заплата, ето колко точно пари ще ви остават чисто

🔴 Петър Велков за Слави Трифонов: С ужасяващия популизъм, прикрит в патриотизъм, копае дъното





Източник: Petel





Коментари

горе