Скандали разцепват семейството на Татяна Титянова  





33 години след фаталната смърт на известната тв говорителка Татяна Титянова семейството ѝ продължава да бъде разкъсвано от скандали.

Журналистката загина трагично само на 28 години при мистериозен инцидент – падане от висок етаж, който следствието през годините така и не можа да установи дали е бил 4-ти, 10-и или 16-и и не разбра била ли е убита, или се е самоубила. Таня, както я наричаха близките ѝ, остави 2 дъщери. Малката – Глория, била току-що родена, още на кърма, когато говорителката умира. По-голямата Краси имала спомени за майка си, но тя погуби живота си през 2017 г. и скочи фатално от 9-ия етаж, сякаш повтаряйки съдбата на Татяна.






Все още обаче има огромно напрежение между бившия мъж на Титянова – Георги, и нейната по-малка сестра Антоанета. Наскоро тя реши да направи изложба в памет на Татяна, за която малцина знаеха, че е била невероятна художничка, но голяма част от творбите ѝ били при бившия ѝ съпруг, който отказвал да общува с Антоанета и да ѝ ги предаде. Оказва се, че през годините те неведнъж са имали спречквания.

„Ние знаем, че децата бяха принуждавани да наричат майка друга жена и имаха забрана да споменават името на майка си. Но Краси, която не бе малка, когато умря майка ѝ, е бивала свидетел на лошите отношения между майка си и баща си – как баща ѝ ги е гонил с нож и е пребивал съпругата си не само у дома, но и на публични места, за което има свидетелски показания. Може би тук се крие ключът за „самоубийството“ й“, написа неотдавна в своя фейсбук профил Антоанета по повод кончината на своята племенница Краси.






„Въпреки че един неупълномощен от никого районен съдия навремето незаконно унищожи делото по убийството на сестра ми, в един сейф в чужда държава се съхраняват множество собственоръчно подписани и нотариално заверени показания на свидетели за агресията на родителя на племенничката ми Краси. И ако утре ме намерят, не дай си Боже, „самоубила се“, колеги журналисти, моля ви, не пишете и за мен, че страдам от суициден синдром!“, изригна още сестрата на Татяна.
Бившият мъж на Титянова живее в Лондон. Там е и по-малката му дъщеря Глория, с която са си близки. Той има и внуче от починалата си щерка Краси, което пък е с баща си в Бразилия.





Ванга съветвала да се ексхумира Татяна Титянова

„Убиха ти я, дъще, убиха ти я с короната на главата, полагал й се е много дълъг живот. Отворете гроба, мъртвото ке проговори!“ Това казала пророчицата Ванга на Крася - майката на прочутата телевизионната водеща Татяна Титянова. Красавицата бе открита да лежи на паважа по пеньоар в хладната сутрин на 24 септември 1988 г. Според официалната версия тя се е хвърлила от 17-етажния на блок 57 в столичния квартал "Дианабад", където е живеела. Семейството й обаче не вярва на това и посещава Ванга в търсене на истината.





Смъртта на красивата водеща е един от най-заплетените и мистериозни случаи в съвременната криминалистика. Особено след неочакваната и аналогична смърт на дъщеря й Краси 29 години по-късно. Краси е открита на паважа под 9-етажния блок в Лондон, където живеела. Инцидентът стана в началото на миналата седмица, като отново се лансира версията, че е самоубийство. "Крайно време е да се пренесе темата от лична драма и трагедия до въпроса има ли смелост държавата ни днес да разкрие голям международен престъпен канал, за да спрат писанията за самоубийство и суициден синдром", коментира след черната вест Антоанета Титянова, сестра на мистериозно загиналата тв водещата Татяна. Тя е категорична, че нито племенницата й Краси, нито сестра й Татяна са посегнали на живота си.





Наред с тях редица експерти, адвокати и близки до семейството са убедени, че зад смъртта на майката и дъщерята стоят хора, замесени в международни канали за наркотрафик и разпространение на оръжие. "Татяна е видяла нещо и затова е била ликвидирана", категоричен е в интервютата си адвокатът на семейството Иван Китанов. Той е на косъм да се добере до мистериозна касета, на която се твърди, че се виждат убийците на красивата водеща. Попада на следата случайно - през 1990 година. Потърсен е да защитава италианеца Франческо Граци, който завел дело срещу ловно-рибарския съюз, който му искал да върне 300 бона. "Граци ми се представи като президент на фирмата "Реал Шипинг къмпани" от Ла Валета, Малта. При разговор в хотел "Шератон" той лично ми каза, че има видеокасета, свързана с политическия, оръжейния и наркобизнеса в страната ни. Заснетият материал имал връзка с убийството на Титянова. Според Граци Татяна е станала случаен, но опасен свидетел на тези афери и това е било причината да бъде премахната, тъй като е отказала да влезе в "играта". Срещу предаването на видеокасетата Граци поискал 100 000 лева. Това се оказва непосилно за семейството. Чужденецът склонява да даде откъс от касетата срещу по-малка сума пари. Адвокат Китанов се съгласява и обявява за находката си в Главно следствено управление. След това Граци изчезва. Малко след като потъва вдън земя, се оказва, че дългът му от 300 бона е амнистиран.





През 2000 година изчезват и 7 тома от разследването на Татяна Китанова, разкрива почернената й майка Крася. "Искахме да бъде възобновено делото. Обърнах се към градския прокурор Николай Кокинов с жалба, в която помолих да ми даде възможност да прочета част от следствените дела. Получих пълно съдействие. Разбрах обаче нещо много скандално! От 17-те тома по делото на Таня 7 са изчезнали! Отговорът беше, че са били унищожени през 2000 година. Липсва протокол за унищожение". Така случаят с необяснимата смърт на Татяна Титянова остава заплетен 29 години по-късно. Нещо повече - сестра й Антоанета прозира връзка между нейната кончина и смъртта на племенницата си Краси, настъпила също така неочаквано миналата седмица. "Десетки специалисти и известни експерти описват как е умъртвена сестра ми. Нека, когато пишем за тежката участ на дъщерята на Татяна Титянова, която остана да живее с тези, които са част от "тази игра" - да се запитаме дали тя не загуби живота си, защото също е отказала да сътрудничи". Антоанета подчертава, че семейството й е сезирало и чуждестранни институции. Смъртта на Титянова е обвита от десетки неизвестни. Дипломираната художничка е подготвяла първата си самостоятелна изложба едновременно с дипломната си работа по журналистика. Била е на върха на славата като известна и харесвана тв говорителка, току-що родила второто си дете.





Съмненията за насилствена смърт се засилват и от множество очевадни факти от местопрестъплението. Татяна е намерена по нощница и пеньоар, грижливо разстлан под нея, а на няколко метра оттам са обувките й и част от колана на робата. По шията й личат синини от душене. По китката на дясната ръка - също. А по пеньоара откриват пресни следи от гуми на кола. Тогава усилено се говори, че Татяна е близка със сина на Тодор Живков Владимир и хората са убедени, че държавното следствие има какво да прикрива. Самата Ванга казва на майка й Крася: „Оти следствието и експертизите са обърнати наопаки?!“. След срещата с пророчицата семейството подава жалба за ексхумация. Една година по-късно е разрешено отварянето на гроба. Руски медик помага за новите експертизи, като доказва, че подезичната кост на Титянова е счупена. Това означава, че Таня е била душена. По лицето й е имало и синини, което е необичайно за падане от високо. Избит е и единият й зъб. Когато майката Крася отива отново при Ванга, пророчицата отказва да я приеме. Остава неясно и кой е звънял в телевизията по време на дежурствата на красивата Татяна. А тя притеснено шепнела в слушалката: „Не ме безпокойте повече!“, и затваряла телефона.


Четете още:

🔴 Митко Павлов: Без интернет и социалки вируcът щеше да мине просто отстрани

🔴 Искри хвърчат между Ненчо и Симона Пейчева

🔴 Мис Бони не се кефи на Бургаското Барби





Източник: Ретро





Коментари

горе