Кръпката: Милиция гонеше Ваня Костова от квартира на квартира



Певецът на демокрацията Васко Кръпката сподели перипетии от трудния живот на Ваня Костова в годините на соца, когато за да живееш в столицата, бе задължително т.нар. софийско жителство. Музикантът бе приятел с ангелогласната изпълнителка и я ценеше като истински талант на сцената.   

Ето и какво написа Васил на профила си във фейсбук:





В края на 80-те свирех на барабани в група Старт. Ваня Костова след като напусна Тоника веднага някой изпрати милиция в квартирата да и напомни, че няма софийско жителство .... тя сменяше само квартирите...Ваня е първият изпълнител, който ме покани да изляза отпред с китара и хармоника и да изпея някое парче на Боб Дилан и да и акомпанирам. На един концерт в Бухово я чакахме 2 часа... цялата публика си стоеше и си чакаше....дойде с такси и разказа, че се е забавила, защото видяла едно измръзнало циганче и го завела в ЦУМ и го облякла от горе до долу с нови, топли дрешки....Голямо сърце, голям глас, голям Човек Ваня Костова.... песните остават....






 
 
Голямата певица Ваня Костова издъхна навръх Гергьовден само на 64 години. Днес стана ясно, че е починала от инфаркт, предизвикан от постковид синдром.


Четете още:

🔴 Митьо Очите учи затворници да се боксират зад решетките на пандиза / ВИДЕО

🔴 Ето я Деси Радева след операцията / СНИМКИ

🔴 Преди и след: 10 знаменитости, които стават неузнаваеми без грим и прическа / СНИМКИ





Източник: lupa





Коментари

горе