Премия за вакcиниpани: 50 лева за почивка или за похапване. Стигат ли?





Всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лв., който да може да ползва за почивка у нас или посещение на заведение, предлагат от Националния борд по туризъм.

"Предложението ни е тези пари да бъдат използвани в ресторантите и хотелите. Могат да се намерят много и различни форми в хотелите и те не са задължително през нощувките, има много широк периметър от възможности", настоя пред БНТ Полина Карастоянова от организацията.






От там настояват и за провеждане на кампания за стимулиране на ваксинацията у нас.

"Всяко ново предложение обикновено първо постига реакция на противоположни мнения. Шест месеца след като първите ваксини започнаха да пристигат у нас, ние сме на последно място в Европа по брой ваксинирани и по-малко от 10% от българското население са ваксинирани. Това е един огромен обществен и здравен проблем", посочи Карастоянова.






"Изводът за първите 6 месеца е, че имаме пълен провал на комуникационната стратегия и политика за това, че ваксините са полезни и че са единствения начин да преодолеем COVID-19. Затова погледнахме международния опит и видяхме, че във ваксинационната кампания на САЩ и дори на съседни на нас страни в Европа има стимули, насърчаване и превръщане на този процес в нещо приятно и забавно", обясни тя.

Според нея става дума за два много важни фактора - различен модел на комуникация и постигане преди всичко на здравен ефект. Второ - икономическият фактор.






"Туризмът се явява инструмент правителството да се погрижи за здравето и икономиката", настоя тя.

По нейни изчисления - всеки лев, вложен в туризма, се връща 4 пъти в националната икономика.


Четете още:

🔴 Мъж хвърли куче от 6-ия етаж, арестуван е!

🔴 Как се прави питка за Черешова задушница

🔴 ПАРИ ЗА ПЕНСИИ: Вдигат пенсиите на над един милион българи





Източник: glasnews





Коментари

горе