Състезание по "Лъвски скок" ще се проведе в Смолян



За четвърта поредна година в Смолян ще се проведе състезание по лъвски скок по повод 141-вата годишнина от гибелта на Левски, 19 февруари, съобщава Таня Марева - председател на Общинския комитет „Васил Левски” и директор на Регионалния исторически музей ”Стою Шишков” в Смолян.

По думите на Марева всяка година в Смолян подобаващо се честват годишнините, свързани с великия Апостол на свободата – Васил Левски. Отново ще има факелно шествие и ще се поднесат венци и цветя пред паметника на Васил Левски, който се намира пред сградата на Природо-математическата гимназия, носеща името на Апостола. Състезанието „Лъвски скок” вече става традиционно. Три поредни години се провежда, тази ще е за четвърти път.

Състезанието „Лъвски скок” е настандартна спортна проява, която събира в атрактивна надпревара отборите на всички училища в Смолянска област, чийто патрон е Васил Левски. Идеята за организиране на оригиналното състезание е на Общински комитет „Васил Левски” – Смолян, който го организира съвместно с Регионалния инспекторат по образованието и Община Смолян.



Източник: Родопчани





Коментари

горе