Георги Господинов прави "Маратон на четенето" в четири български града



Георги Господинов ще направи турне в четири български града в рамките на инициативата "Маратон на четенето" след Великден, съобщиха издателите му от "Жанет 45".

Писателят ще представи романа "Физика на тъгата", сборника с есета "Невидимите кризи" и последната си книга с разкази "И всичко стана луна" с четене и разговор във Велико Търново, Варна, Русе и Карлово.

Срещата във Велико Търново ще се проведе на 22 април от 18 ч. в читалнята на Регионална библиотека "П. Р. Славейков". На 23 април, международния ден на книгата и авторското право, от 18 ч. Георги Господинов ще гостува отново в библиотека "П.Р. Славейков", но във Варна. По обед той ще посети и книжарница "Параграф 22", където ще пусне любим цитат от литературно произведение в специално поставената за целта кутия.

В Русе писателят ще се срещне с читатели на 24 април от 17 ч. в книжарница "Хеликон" и ще направи четене от 18:30 ч. в зала "Култура" на общината, а в Карлово ще бъде на 29-и в камерната зала на читалище "Васил Левски-1861г." от 18 ч.

Междувременно стана ясно, че италианското издание на "Физика на тъгата" е номинирано за наградата "Грегор фон Резори" за най-добра преведена книга през последната година, която се връчва на Фестивала на писателите (Festival Degli Scrittori) във Флоренция през юни. Романът попадна и сред трите най-важни книги, излези в страната през годината според класацията на италиански литературни сайтове. По-рано през март Австрийското национално радио и телевизия включиха "Физика на тъгата" в списъка си за 10-те най-добри книги за месеца.



Източник: Дневник





Коментари

горе