Иван Герганов на Национална олимпиада по математика, следва и Европейски финал в Кипър



Преди това на Иван му предстои още едно творческо изпитание – следващата седмица той ще участва с доклад в европейската ученическа конференция по математика EUROMATH-2014 в Кипър. В дните на конференцията ученици от „Славейков" ще се представят в европейското състезание MATHeatre Competition, Europe 2014. Иван е сценарист и режисьор на нашата постановка с математическа тематика, която е класирана от журито за европейския финал. За четиримата наши финалисти Иван Герганов, Иван Иванов, Николай Атанасов и Хубен Иванов е осигурено нощуване в петзвездния хотел HILTON CYPRUS на разноски на организаторите по европейския проект.

За кърджалийския лидер на математиците предстои и Националният конкурс „Млади таланти". Миналата година Иван бе сред призьорите и бе включен в отбора на България за Световното младежко научно изложение INTERNATIONAL EXPO SCIENCE 2013 в Абу Даби.

Предстои и поредното международно състезание Австралийско кенгуру. Миналото лято Иван постигна пети резултат за България и получи специален сертификат за високи постижения от Австралийското математическо дружество.

След това за Иван идва триседмичната Националната лятна изследователска школа – той получи поканата да се включи в компанията на елитните математици, като носител на една от първите награди в ученическата секция на 43-та пролетна конференция на Съюза на математиците в България.

На снимката: Председателят на Съюза на математиците в България академик Петър Кендеров връчва поредната национална награда на Иван Герганов



Източник: rodopi24





Коментари

горе