Българският туризъм - в апогей през 2015



През 2015 година България вече ще има свой мастер план за развитието на туризма. Това каза днес във Варна Мария Иванова, началник на дирекция "Туристическа политика" в Министерството на икономиката и енергетиката. Планът ще бъде със срок до 2030 година. 

По думите й до два месеца ще бъде одобрена Стратегията за развитие на сектора, а след това ще бъде обявена обществена поръчка за изработване на плана, информира БТА. Иванова уточни, че в него ще бъде посочено финансовото обезпечение за всяка заложена дейност, както и точните срокове за изпълнението й.

Мария Иванова отчете, че сезонът в зимните курорти е бил успешен и има ръст на туристите около 3%. Най-много гости са пристигнали от Гърция, Румъния, Турция. "За предстоящия летен сезон прогнозите са, че ръстът на туристите ще бъде между 4 и 5%", каза още Иванова.

По думите й очакванията са, че няма да има отлив на гости от Украйна и Русия. По време на дискусията бяха засегнати проблемите и перспективите пред българския туризъм. В разговора се включиха местни експерти, както и представители на бизнеса и академичните среди. 



Източник: iNews





Коментари

горе