Връхлита ни ураган с ветрове над 100 км/час



В следващите 48 часа времето ще ни предложи сериозни есенно-зимни предизвикателства. Конфигурация от студен фронт и средиземноморски циклон ще осигури бурни ветрове, значителни количества дъжд и мокър сняг, предава Нова тв.





В понеделник от северозапад на югоизток над страната преминава студен атмосферен фронт. През целия ден ще е облачно с валежи, които ще са в по-значителни количества в южните и източните райони.





Жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен за днес в 19 области в Югоизточна България. 

В областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Шумен и по Черноморието жълт код е в сила и за силен и бурен вятър от юг-югозапад.





В Югоизтока е възможно развитието на гръмотевични бури. Отново в тази част на страната ще духа мощен югозападен вятър с пориви в някои райони около 100 километра в час.

Ураганен вятър със 100 км в час и градушка връхлетяха Сливен

Ураганен вятър със скорост 100 километра в час, придружен от градушка и дъжд, връхлетя Сливен и околните села в обедните часове. Бурята вилня 10 минути, но успя да нанесе сериозни щети. Има изкоренени дървета, но няма пострадали хора, съобщава БНР.

Няколко села са с прекъснато електричество.





„В момента се работи по изкоренени дървета да не бъдат блокирани улици и пътища, има и паднали по републиканската пътна мрежа. Навсякъде са обработени сигналите се действа.“, заяви Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в община Сливен.





„Аз се чух с метеорологичната обсерватория в Сливен. Тази динамика ще бъде повторяема в този ден, така че се очаква още веднъж така да се получи едно завихряне, това е прогноза.“

В момента общински служители заедно с противопожарната служба отстраняват щетите.


Четете още:

🔴 Генка Шикерова: Двете частни национални телевизии очевидно са си поставили за цел да сеят страх и ужас

🔴 Почина Яна Янчева

🔴 Проф. Кантарджиев вдига сватба / СНИМКА





Източник: lupa





Коментари

горе