Миглена Ангелова: Не мога да отида да си изпия кафето, това ме докарва до бяс





За проблем, свързан със зелените сертификати алармират българи в чужбина. Според думите на журналиста Миглена Ангелова сънародниците ни зад граница не могат да преиздадат сертификатите си заради неправилно функциониране на сайта his.bg.





Ангелова заминава за Германия в средата на декември с всички необходими документи. Малко след пристигането си поема към Франция, а при опит да обнови сертификата си, се сблъсква с проблем. Тогава започва да търси варианти как да извади новия документ.





"Намерих приложения, телефони, опитвах се да се свържа с контактния център за ковид. Там отговарят, че всички оператори са заети. Звъняла съм денонощно", разказва тя пред Nova News.





Ангелова споделя, че в нейното положение са и други българи в чужбина. Един от познатите й се свързва с ковид центъра и му казват, че достъпът на IP адреси зад граница е ограничен заради възможни хакерски атаки.





"Не можем да ползваме правата си на ваксинирани хора. Не мога да отида да си изпия кафето, а това ме докарва до бяс", сподели тя.

В позиция от Информационно обслужване потвърдиха, че са ограничили достъпа заради злонамерен трафик. Извършват се действия за премахване на ограниченията.


Четете още:

🔴 Новогодишна тесла: 500 хиляди пенсионери ще получат по-ниски пенсии от 2021 г.

🔴 "Мъртво" бебе проплака на път за гробищата

🔴 Дете спечели кола, събра 100-те печата от националните туристически обекти





Източник: plovdiv24





Коментари

горе