13-годишно момче вдигна тежък годеж, уиски се лее на рождения му ден / СНИМКИ



Тежък годеж вдигнаха роми в квартал "Факултета" в София. Събитието е събрало десетки роднини и жители на махалата, а празникът е подгряван от оркестър, под чиито звуци присъстващите танцуват и се забавляват.

Дотук един прекрасен празник, но трябва да се отбележи, че малкият Мемет и бъдещата булка Ася са съответно на 13 и 15 години.





Въпреки крехката си възраст момчето "смело" стъпва в зрелостта под зоркия поглед на родителите си. Пример за това са кадри от рождения му ден на 28 март 2021 година, където тиййнейджърът се забавлява с приятели в компанията на родителите си. А масата е пълна с празни бирени бутилки и чаши с алкохол, от които са пият и децата.

 






"На мен ми беше жал за момчето. Как го дърпаха на сам на там. Все едно слага коженото яке на баща му и се жени.
А за даскало не мислят ли?", гласи един от коментарите.

"По-малки не можахте ли да ги ожените?", пише друг.





"Страшен резил как може да има такива родители в 21 век", добавя друг коментиращ.

Припомняме, че според Семейния кодекс право да сключа брак преди навършване на пълнолетие имат лица, които отговарят на  определени условия, посочени в него -ако лицата са навършили 16 години или имат разрешение от Районния съд, което се дава при наличие на важни причини, които налагат сключването на брака.

Клип от годежа е споделен в мрежата, където граждани коментират, че  Държавна агенция за закрила на детето трябва да се намеси. А за възрастта на двамата годеници е по-подходящо да посещават училище вместо да се женят. А ако се съди по рпждения ден, не е изключено да е имало и алкохолни напитки на годежа. Дано не.





Дали буквата на Закона ще бъде спазена в конкретния случай, предстои да разберем.

Преди година ви показахме и друг случай, при който законът и възпитанието в конкретна фамилия се разминават сериозно.

Дете бе заснето да шофира БМВ пред погледа на гордите си родителите. Това стана ясно от видео, публикувано в социалната мрежа. Кадрите бяха споделени от Асен Ганчев, с прякор Фончо, който е дядото на невръстния шофьор.





 













Четете още:

🔴 IgY от кокоши яйца – новата вaксинa срещу всички щaмове на Koвид!

🔴 Няма смисъл от зеления сертификат и мерките ли? Вижте Австрия!

🔴 Карантиниран влезе в хранителен магазин, но сега отива в затвора и плаща 10 000 лева!





Източник: glasnews





Коментари

горе