Вижте най-вкусната рецепта за тиквички по гръцки / РЕЦЕПТА



Ето я и най-любимата лятна рецепта за тиквички по гръцки - идеалното лятно предястие и мезе за бира,узо и изстудено вино. Рецептата е наистина лесна, а вкусът неповторим. Ако обичате панирани тиквички, опитате я.





Време за приготвяне - 45 мин.

Време за пържене – 1-2 мин.

Продукти

2 тиквички

1ч.ч.брашно

1 ч.ч.царевично брашно

сол

студена вода с лед

За соса:

400 гр. гръцки йогурт или заквасена сметана

2 скилидки чесън

1/3 връзка копър

сол на вкус





Начин на приготвяне:

Добре измитите тиквички нарежете на тънки ленти с помощта на ренде или белачка за картофи. Нарязаните ленти накиснете в студена вода с кубчета лед със сол и приберете в хладилника.

Докато тиквичките се изстудяват ще си приготвите соса и сместа за паниране. За млечния сос към йогурта прибавете сол на вкус, накълцан на ситно копър и стрит в малко сол чесън. Разбъркайте и сосът е готов.

За паниране на тиквичките по гръцки си смесете сухите съставки в една купа, а именно бялото брашно, царевичното и солта. Пригответе си купа с ледена вода и кубчета лед.

Също така ще ви трябва и купа с капак или тенджера, в която изсипете от брашната, малко от тиквичките и така редувайки ги. Затворете с капак и раздрусайте, така че добре да се овалят в брашната.





Другата половина с тиквички върнете в хладилника. Сгорещете олио в дълбока тенджера. Оваляните тиквички потапяйте в ледената вода и пържете на средна, умерена степен за няколко минутки до златисто.

Тиквичките стават изключително бързо, тъй като са нарязани на тънко. Не се притеснявайте, сместа не пръска от ледената вода. Ако все пак започне да ви пръска, значи е време да намалите силата на котлона.





Готовите тиквички поставяйте върху чиния застлана с кухненска хартия. Така ще се отцеждат от излишната мазнина. Тиквичките по гръцки трябва да се сервират непосредствено след изпържване, когато са най-хрупкави и вкусни. Поднесете със млечният сос и изстудена напитка. Приятен апетит и наздраве!


Четете още:

🔴 Елен Колева показа щерка от индиец / СНИМКА

🔴 Ново 20: Евтин ток и вода за бедните българи, баровците

🔴 Внимавайте! Бум на ухапванията от кърлежи. Ето какво трябва да знаем





Източник: lupa





Коментари

горе