НИМХ издаде предупреждения за цяла България





Цяла България е предупредена. Това показва справка на Plovdiv24.bg в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Оранжеви и жълти кодове са в сила за всичките 28 области на страната да утре, 11 юни.





През следващото денонощие времето ще остане динамично. Над много райони в цялата страна ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. На места количествата ще са значителни и има условия за градушки. Вечерта валежите ще отслабват. Ще духа слаб в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°.





Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има значителни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен вятър с източна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 9°.





Над Черноморието ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни интензивни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 20°-23°, близки до температурата на морската. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Четете още:

🔴 Тайните знаци, които са скрити в парите / СНИМКИ

🔴 Бившата на Влади Въргала призна през сълзи: Болна съм, оставиха ме без...

🔴 НериТерзиева: Горе ще ме дърпат и от мюсюлманския, и от християнския рай / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе