Премиершата Линда Петкова: В сладкарницата ме питат не за торти, а за политика





Действително има огромно внимание към нас, признавам. Много от коментарите са положителни, но има и отрицателни мнения. Има тролове, не знам защо се занимават с мен, но явно просто няма как без това. Това казва съпругата на премиера Кирил Петков – Линда Петкова, в интервю пред сайта bacchus.bg.Тя разказва, че понякога в сладкарницата ѝ влизат хора, които искат да говорят с нея за всичко друго, но не и за торти.





„И понеже това зачести, се наложи да наема още персонал – просто стана доста неудобно да обслужвам гост, докато друг ме разпитва за политически въпроси. Сега обаче не мога да си представя да съм без тези нови попълнения в екипа, защото ми дава възможност да гледам по-стратегически на бизнеса, да измислям нови рецепти“, обяснява Петкова. Съпругата на премиера разказа още, че двама различни души са ѝ подарили книгата на Мишел Обама за Коледа.





„Тя е имала доста предизвикателства за тези 8 години, не на последно място сред тях е фактът, че се налага да има охрана постоянно, докато аз съм много по-достъпна, хората ме виждат в сладкарницата. Друга разлика е, че съм чужденка, и то от Канада, мисля, че съм малко странна за някои хора. Така че като че ли нямаме много общо извън работата на съпрузите ни в политиката. Е, разбира се, и отношението към правилното хранене на децата – кауза, на която тя беше много активен застъпник“, посочва Петкова.





Премиершата разкрива, че съпругът ѝ я е тласнал да отвори сладкарница. „За мен беше хоби, не гледах на готвенето като на нещо сериозно, но Кирил беше двигателната сила. Но пътят беше дълъг, не е било спонтанно решение. Работех на бюро, занимавайки се с маркетинг и продажби, но дойде момент, в който не ми беше интересно вече стандартното „от 9 до 5“. Тези норми не пасваха на ритъма ми, а тъкмо тогава се оказа, че прекарвам все повече време в кухнята, постоянно адаптирах рецепти.





Доста хора ме молеха да правя торти за децата им, на един детето му имаше нетолерантност към глутен, другото, да кажем, не можеше да яде захар, а пък стават много вкусни тортите. Ето това е ключовото. Хората си мислят: „О, безглутеново е, значи е блудкаво“. Не, напротив, вкусно e! Всичко при нас е безглутеново, но хората не се връщат заради това, а защото им харесва“, обясни тя.


Четете още:

🔴 Общината: Не излизайте от домовете си!

🔴 В Северна Гърция е страшно, масово отменят резервации / ВИДЕО

🔴 Старата любов: Деси Слава и Благой отново заедно / СНИМКИ





Източник: Ретро





Коментари

горе