Само един фиш не стига / СНИМКИ



Непукист, тарикат или пловдивски зевзек? След пет наложени глоби и поставени фишове собственикът на въпросната кола продължава да я държи паркирана в нарушение на ул. “Филип Македонски".





Въпросната отсечка е еднопосочна, а колата видимо е за репатриране, тъй като се разлага на място.

Съгласно чл. 94, ал. 4) от Закона за движение по пътищата - на път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства. Престой, но не и паркиране, не и за години.





Според Наредбата за управление на отпадъците на Пловдив, ако моторното превозно средство е спряно от движение или срокът на последния годишен технически преглед е изтекъл преди повече от две години, то трябва да бъде или преместено от собственика в частен имот, или ще бъде репатрирано.  

Въпросният автомобил има залепени стикери за преминат годишен технически преглед, които важат съответно до ноември 2020. 





Ако обаче Община Пловдив беше актуализирала местното си законодателство в съответствие с приетите от Министерския съвет още през януари 2021 г. промени в Наредбата за излезлите от употреба превозни средства, подобни места вече щяха да бъдат свободни. Близо година и половина обаче никой не внася подобно предложение за промяна, която все още се подготвя от администрацията.





За да не сме голословни и за да няма колективна безотговорност, трябва да кажем, че отговорността се пада на ресорния заместник-кмет по Екология г-н Анести Тимчев и подчинената нему дирекция “Екология и управление на отпадъците", в която през този управленски мандат работят около 10 души повече.

По информация от районните кметства за първото 6-месечие на 2021 г. от територията на общината принудително са репатрирани над 40 броя изоставени моторни превозни средства, а над 130 броя са преместени доброволно от техните собственици след поставяне на предупредителен стикер. 





На тази база може да направим обосновано предположение, че въпросните автомобили са заемали над 170 общински паркоместа в периода 2019 - 2021 г. Можем само да гадаем каква е бройката на изоставените през 2021-2022 г. МПС, които вероятно ще бъдат преместени тази година. Ето защо очакваме община Пловдив да даде цялостен отчет и анализ по отношение на репатрираните автомобили по райони и като цяло за въпросния период.


Четете още:

🔴 Призрачна жена, вкопчена в камион по нощен път / ВИДЕО

🔴 Kак да избавим тялото от неприятна миризма

🔴 Вълшебна красота! Български град на морето сравнен със Средиземноморието / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе