Ето така задушават зеленчуците в скъпите ресторанти и те се топят в устата



Винаги приготвяйте зеленчуците задушени, защото по този начин те запазват не малка част от витамините си. Когато зеленчуците преминат през топлинна обработка на слаб огън, те стават наистина вкусни. Най-хубавото е, че запазват ароматите си.





Задушаването се извършва задължително под капак с малко количество вода. Ако желаете, може да замените водата с бульон, накрая вкусът също ще е много добър. Ако искате зеленчуците да са още по-ароматни, може да ги запържете, преди да ги задушите.

Има още една специфика, свързана със задушаването на зеленчуците. Различните видове се готвят за различен период от време. Препоръчително е да се готвят на бавен огън, за да бъде ястието с по-наситен вкус.





Хората, които обичат броколи и не се лишават от полезните им вещества, трябва да ги задушават максимум 10 минути, за да могат да запазят тъмнозеления си цвят. Задушаването на тиквичките отнема около 20 минути.





Как задушават зеленчуците в скъпите ресторанти?

За да се получават по-вкусни и по-ароматни, опитните готвачи режат тиквичките на малки кубчета и едва след това ги задушават за 10 минути. Брюкселското зеле също се задушава за 10 минути. Когато обаче става въпрос за обикновено зеле, задушаването отнема близо 25 минути





Готвенето на картофите отнема 35 минути, а на карфиола – 15 минути. Морковите също се задушават за по-дълго време, около 25 минути.

Задушаването на спанака отнема около 6 минути. Задушаването на царевицата отнема половин час.

Ако сте решили да приготвяте задушени зеленчуци, задължително се придържайте към тези съвети и насоки. Благодарение на тях ястието ще е богато на вкусове и аромати.


Четете още:

🔴 Двете дъщери на Мариан Бачев са шаферки на сватбата му / СНИМКИ

🔴 Балоните с райски газ след нощния живот вече и на детски купони – родители сами ги купуват

🔴 Как ще се преизчислят пенсиите от 1 октомври? Очаква се средната да достигне 722 лв.





Източник: Актуално





Коментари

горе