Какво означава ако шофьорът в насрещното с скръстил ръцете си зад волана



Шофьорите имат своите неписани правила на общуване. Хората с дълъг стаж зад волана са в състояние да разпознават различни знаци, подадени от другите участници в движението.





По-младите шофьори обаче не винаги разбират какво значат дадени жестове, просто потъват в догадки.

Кръстосването на ръцете е много популярен пример за знак между шофьорите.

Какво значи този жест и как да реагирате на него?





Когато шофьорите си подават жестове, те общуват помежду си и си помагат за по-леко и безаварийно каране. Не винаги обаче жестовете могат да бъдат разбирани еднозначно. Съществуват обаче някои основни правила.





Скръстените ръце при всички положения ни подсказват, че има някакъв проблем. Като изхождаме от пътната ситуация, трябва да се досетим какъв е.

Следва участък със задръстване

Кръстосвайки ръцете си, шофьорът може да показва, че по-натам по пътя трафикът е силно затруднен например. Комбиниран обаче с друг жест, може да означава, че тапата не е голяма.





В случай, че има възможност за обходен път, тогава шофьорът, който се задава от насрещното има навика да предупреждава останалите участници в движението за това, че е по-добре да заобиколят, защото в противен случай ще чакат и ще се бавят дълго.

Грешка на шофьора





Случва се да е трудно да се ориентираме, особено в някой град, който не познаваме. Кръстосаните ръце на шофьора отсреща може да ви показват например, че сте навлезли в еднопосочна улица или дори в насрещно движение понякога.





Спри, следва пътен участък в ремонт

Шофьори, които се движат в обратна на вашата посока, кръстосвайки ръцете си, може да ви подсказват, че по-надолу на пътя текат ремонтни работи. Обърнете внимание и се вслушате в предупреждението. Най-добре е да откриете заобиколен път или да се подготвите за предстоящо еднопосочно движение в една лента по типа на реверса.





Засилете своята бдителност

Има редица причини, по които шофьорът би могъл да ви показва скръстени ръце. Въобще – този жест със сигурност означава, че е добре да проявите максимална бдителност. Бъдете предвидливи, бъдете в очакване и намалете скоростта на движение. Възможно е по пътя пред вас да е възникнала някаква непредвидена ситуация.


Четете още:

🔴 Няма да я познаете: Вижте Симона от "Фермата" преди тунинга / СНИМКИ

🔴 Страшно е след "Ергенът": Алекс Гърдева получи нож в гърба от най-близкия си човек / ВИДЕО

🔴 За 20 лв. кашкавал купува ли се? Яденето ни съсипва!





Източник: Актуално





Коментари

горе