Радев подари нова кола на майка си / СНИМКА





Щедър подарък е направил президентът Румен Радев на 82-годишната си майка. Комшии на Станка Радева, която живее в хасковското село Славяново, споделиха, че държавният глава я е изненадал с нова кола. Пенсионерката отдавна мечтаела за личен автомобил, а синът ѝ решил да изпълни желанието ѝ за рождения ѝ ден.





Майката на президента изкара книжка в трета възраст, вече навършила 80. Първоначално тя управляваше семейния мерцедес, с който я возеше съпругът ѝ Георги, преди да почине. Колата обаче била твърде голяма и мощна за жена на нейните години, а освен това ѝ носела лоши спомени, защото именно със същото возило бащата на президента преди време блъсна инвалид с триколка на кръгово в град Харманли. Сега Станка била горда собственичка на автомобил от японската марка „Сузуки“.





Въпреки че фирмата производител е известна със своите джипове и мотори, Радев купил на майка си един от по-малките и компактни модели. Справка в интернет сайт за продажба на коли показва, че такива се срещат на цени от 6 до 50 хиляди лева в зависимост от годината на производство и екстрите, с които разполагат. Съседи на Станка Радева от Славяново споделят, че не знаят каква била цената на армагана, защото майката на държавния глава не обичала да се хвали, но колата ѝ изглеждала съвременна и лъскава. Държала я обикновено паркирана пред входната врата на къщата си, но в последно време се притеснявала да не я разбият апаши, защото селото от няколко месеца е пропищяло от крадци, които тарашат наред и в някои домове са влизали по повече от веднъж.





Автомобила си 82-годишната пенсионерка ползвала, за да ходи до Хасково, Харманли и Димитровград, най-вече да си пазарува и да се среща на по кафе с приятелки. До София не била идвала. Чакала синът ѝ да я навестява, когато можел.





Тази година президентът се бръкна и за още една нова кола. Тя пък бе предназначена за сина му Георги, който през май беше абитуриент. Наследникът на Радев продкара черно ауди, с което дори вече има едно регистрирано леко ПТП в София. Сестра му Дарина също разполага с личен транспорт – кокетно дамско пежо, отново подарък от родителите ѝ за завършването ѝ и приемането ѝ в НАТФИЗ преди две години.





През 2018 г. пък Десислава Радева си купи автомобил шкода за 7 хиляди лева, като без притеснение съобщи, че парите са от заплатите на съпруга ѝ, тъй като тя нямала доходи в качеството си на първа дама. Президентът и жена му обаче не ползват личен превоз, защото са задължени да се возят в бронирани коли от автопарка на НСО, винаги придружавани от охрана.







Майката на президента е собственик на подобен компактен автомобил


Четете още:

🔴 Интригата в Рали "България" e все по-голяма! Хамърът на Слави дава газ!

🔴 Емили Тротинетката е замислила нещо много коварно срещу България

🔴 Щастливец от пловдивско село печели от тотото. Кой е той?





Източник: Ретро





Коментари

горе