Майка със специално "упътване" за присветващите шофьори на АМ "Тракия"



Нормалното поведение на шофьорите в Бълария сякаш взе да бъде все по-рядко явление от преди.

Може би за това млада майка разпространи публикация, с която иска да "налее'' акъл, ако ще да е дори само на един шофьор.





Когато една обикновена кола, среден клас и под средния, кара със 120 км/ч (което за мен е напълно нормална скорост, предвид възможностите на колата и това, че в колата се вози малко дете), си кара в дясна лента и изпреварва тир/камион, каращ с 80 км/ч, тези шофьори, които започват да бибиткат, да пускат дълги и т.н. Защо го правите? Каква ви е логиката? Какво се очаква от изпреварващия тира шофьор? Да се кача на тира? Или да вляза в мантинелата?





Какво ще стане, ако натиснете спирачката за 5 секунди, да намалите скоростта, докато тече изпреварването, и да си продължат и двете коли спокойно напред? Освен да паникьосате шофьора пред вас, друго няма да направите! Един от вас, който прочете и разбере колко е безсмислено това, което прави, ще е добре дошло! Това може да спаси животи!





Не пиша поста за излишни коментари, за други случаи, в които се "присветва", защото някой шофьор се е отплеснал. Пиша за конкретен случай, в който се предприема съвсем нормално действие, без да сечеш пътя на някой и съответното неадекватно действие на "мигащия" шофьор, пише Мирела Йорданова.

Препоръки от потребителите получава и самата майката.





"А Вие, присто не се паникьосвайте. Не се хвърляйте веднага в дясно с риск да избутате МПС-то, което изпреварвате. Защото и на мен ми е писнало от такива, които се стрелкат на 2 метра пред мен, за да освободят пътя на поредния мигащ. Никой не е толкова ненормален, че да ви блъсне отзад. Изпреварете нормално, върнете се спокойно в дясна лента с подходящата дистанция пред автомобила, който сте изпреварили.", посочва Пако Н.





"Обикновено правят така като се отплеснеш и може да се прибереш, но не се прибираш", предполага какво се е случило на Мирела пък Върбан В.


Четете още:

🔴 Вижте как пияният шофьор блъска коли в София / ВИДЕО

🔴 Лора Крумова се изплаши сериозно, обикаля лекари, защото... / СНИМКА

🔴 За последно в "Гласът на България"





Източник: glasnews





Коментари

горе