Баща и син стъпиха върху лед на язовир, хвърлиха въдиците, водолази от Пловдив извадиха трупа на единия мъж



Мъж от велинградското село Драгиново се е удавил при инцидент в язовир "Малък Беглик“ края Батак. Сигнал за случилото се е получен вчера следобед.





По първоначалните данни 47-годишен мъж от село Драгиново, заедно със своя 23-годишен син и техен 21-годишен приятел от същото село, решили да отидат на риболов в язовира.

Пренебрегвайки всякакви мерки за безопасност, бащата и синът започнали да ловят риба върху заледената повърхност на един от краищата на водоема.





Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в ледените води. Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували баща и син от Ракитово.





Те с помощта на въже издърпали 23-годишния мъж от водата, но за съжаление бащата потънал. На мястото се пристигнали екипи на пожарната и полицията в Батак, отцепен е периметъра на местопроизшествието.





Днес на място са изпратени и водолази от сектор "Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН-Пловдив.

С тяхна помощ тялото на удавилия се баща е открито и извадено на сушата. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медиците в МБАЛ-Пазарджик. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство в РУ-Пещера.


Четете още:

🔴 Джулката роди втория си син / СНИМКИ

🔴 Първо плащаме за паспорт на сградата, после санираме с пари от Европа

🔴 Стефка Костадинова опъна бръчки / СНИМКА





Източник: plovdiv24





Коментари

горе