Свещеник в расо смени бравата от апартамента на Маша



Частен съдия изпълнител Атанаска Пътникова и адвокат на църквата „Успение на Пресвета Богородица" в Казанлък в момента са в църковния апартамент на ул. „Христо Стамболски" 12, за да извадят принудително Маша Бошнакова и четирите й деца от брака й с отец Цанко Бошнаков.

В момента се описват дори играчките и памперсите на децата. Част от багажа е събран в една от стаите на дома, а друга при съседи. Жена от Казанлък е предложила решение на проблема на Маша за няколко дни като я настани в апартамент. Принудителното изваждане от дома на семейството на казанлъшкия свещеник се случва в деня на 12-ия рожден ден на едно от децата му. Старозагорката Ирина Чалъкова подари торта за празника на Влади, а парадоксалното в случая е, че посещението на съдия-изпълнителя е станало точно в момента, когато семейството се черпило с тортата за рождения ден.

Маша трябва да изнесе багажа си за срок от един месец, но ще има право да влиза в жилището с разрешение на адвоката на църковното настоятелство. Председателят на храмовото настоятелство отец Теодор смени бравата на апартамента, в присъствието на адвокат Димитрова.

Майката Маша трябва да заплати и съдебни разноски към момента в размер на 1378 лева без лихвите.

Пред Дарик отец Цанко се разграничи от случващото се в апартамента, в който е живеел допреди 3 години. Той каза, че това е решение на църковното настоятелство и заяви, че в апартамента имало право да живее само свещеник какъвто е той. Отецът отказа да даде отговор на въпроса защо все още не е разтрогнат брака му с Маша. По думите му децата можело да се настанят във вилата му в Дунавци, но жена му не искала да става селянка. Маша Бошнакова обаче каза, че за първи път чува за подобно предложение.

Приятели на децата на казанлъшкото семейство организират от 17 часа седящ протест пред църквата „Успение на Пресвета Богородица", в която живее бащата. Част от багажа на семейството също ще бъде струпан там.

На няколко пъти в Настоятелството към храма, в който служи съпругът на Маша, се събират подписки за напускане на църковното жилище от рускинята и децата й. Притеснена от това, тя търси решение на проблема от Старозагорския Митрополит Галактион, който отказал да я изслуша и по думите на Маша, „я прогонил от Митрополията".



Източник: Дарик





Коментари

горе