Електробусчета удариха бакшишите в Приморско



Електрическите автобусчета в Приморско удариха таксиметровия бранш в морското градче. Те са несъмнена атракция за туристите, но лазят по нервите на бакшишите, тъй като извършват курсове до ММЦ и Китен, съобщи flagman.bg.

Шофьорите се ядосват, че трите автобуса возят на много по-ниска цена и често летовници се изхитряват да ги отклонят от курса им, за да ги ползват като превоз от един хотел до друг.

Таксиджиите са бесни, тъй като билетчето за автобусите излиза много по-евтино от превоза с техните копърки. Те се възмущават, че превозът с електрическите возила не е безопасен за пътниците и най-вече за децата им, тъй като бусчетата не са минали преглед при ДАИ и КАТ.

„Работят до 2 след полунощ или докaто имa хорa. Имат едно рaзрешително и трите. Двете сa с един и същ номер 000042”, негодува местен шофьор.

Според жителите на Приморско конкуренцията между автобусчетата и жълтите коли е ожесточена и това създава напрежение.

Електрическите возила работят с разрешението на комисия от експерти и общински съветници. „Те са атракция за Приморско и работят като цяло за туристическия бранш“, категоричен е кметът Димитър Германов.



Източник: Новинар





Коментари

горе