Минувачи спасиха 2 деца от удавяне във Видин



Две 12-годишни момичета по чудо са се спасили от удавяне след като в сряда, 23 юли, малко след 17.30 ч. паднали в р. Дунав. Те са били спасени от случайно разхождащи се в района, които са видели давещите се деца и са ги спасили, информира онлайн изданието на вестник "Ние". Д-р Любомир Виденов, завеждащ Център за спешна медицинска помощ съобщи за изданието, че сигналът за двете давещи се деца е получен в 17.42 ч., няколко минути по-късно е излязла и линейка.

Инцидентът станал в района зад Речна гара във Видин. Едното момиче се подхлъзнало и паднало – другото момиче, когато видяло, че приятелката му се дави, скочило да я спасява, но също не могло да се справи с течението – в момента нивото на р. Дунав спада и затова и течението е по-силно – и започнало да се дави. 

"Двете деца са имали късмет, че инцидентът е станал по такова време, че наоколо имало хора – скочили са и са ги извадили. Когато нашият екип е пристигнал, е установено, че едното момиченце е било в по-тежко състояние – имало е цианоза, тоест най-вероятно е нагълтало вода, дишало е, но трудно. И двете деца са хоспитализирани в хирургията, под наблюдения са, няма опасност за живота им", каза още д-р Виденов.



Източник: hashtag-bg





Коментари

горе