В края на октомври тръгва автомобилният поток по Лъвов мост



В края на месец октомври, най-късно началото на ноември, ще бъде пуснато движението по Лъвов мост в столицата. Това съобщи зам.-кметът по транспорт на София Любомир Христов.

По думите му няма сериозни забавяния на ремонтните дейности по останалите пътни артерии в София. "В срок, до края на месец юли, се очаква приключването на едното от мостовите съоръжения по бул. "Цариградско шосе", в средата на август ще бъде готово и другото", отбеляза той.

Христов подчерта, че продължават и работите по пътната част между моста на 4-ти километър и разклона за летище София. Според него този проект е най-значим от гледна точка на реконструкции и върви по план. "Друг важен проект е бул. "Ботевградско шосе", каза още той.

Зам.-кметът допълни, че предстои през началото на месец август да започне ремонт на бул. "Тодор Каблешков" между бул. "България" и квартал "Бъкстон", предаде агенция "Фокус". "В края на лятото комфортът на пътуване в София ще се подобри", коментира той. Христо е категоричен, че на местата, където се изграждат нови съоръжения, трафикът ще бъде значително облекчен. 



Източник: iNews





Коментари

горе