Тайната формула на щастието



Тайната формула на щастието

7 избора, които щастливите хора правят всеки ден

Колкото и да ни се иска, днес Уча.се няма да кара нито вас родители, нито вас учители и ученици да решавате задачи, за да изведете тайната формула на щастието. Защо ли? Защото ние вече я знаем и ще я споделим първо с вас. :)

Проучванията показват, че 50% от щастието се определя генетично, а около 40% влияе от външни фактори. Това означава, че изборите, които правим всеки ден определят нашата степен на удовлетвореност. А, сега нека се замислим щастливи ли сме наистина!?

Ако дори и за миг имате доза съмнение, днес в рубриката “Родителите говорят” Уча.се ще ви представи 7 ключови избора, които всички щастливи хора правят всеки ден. Те са приложими както за родители, така и за бъдещи родители… затова запретнете ръкави и отделете 2 минути, за да се запознаете с тях! :)

1. Две праскови посях и две череши…

Доказано е, че 20 минути на ден навън са достатъчни, за да вдигнат нивото ви на щастие. Просто разходка, обяд или дори малко време, прекарано на верандата могат да променят мирогледа ви. А защо не и свеж въздух, комбиниран с малко спорт или физически упражнения? :)

20 минути на ден навън са достатъчни, за да вдигнат нивото ви на щастие

2. Искам като порасна да стана…

Част от щастието идва, когато човек използва своите дарби и таланти всеки ден. Щастливите хора не биха могли да намерят работата на мечтите си. Да, те не могат да я обичат, защото те я обожават и са намерили начин да съчетаят хобитата си с ежедневните дела. А вие успяхте ли? :)

3. Заровете томахавката с брат ви!

През 2010 г. американците споделят, че „семейството е най-важният и удовлетворяващ елемент в живота им”, не се учудвате, нали? Прекарвайте повече време с вашите родители, деца или братя, ако искате да бъдете щастливи. Отделяйте им колкото се може повече време, ако няма достатъчно такова – дори и един телефонен разговор би помогнал да станете още по-сплетено и щастливо семейство. :)

4. Стари мой приятелю…

Приятели също са част от нашето семейство. Дори и няколко минути на ден, прекарано в социални контакти, ще повиши значително вашия хормон на щастието. Ако сте много натоварени, какво по-хубаво от това да съчетаете т.4 с т.1? И не забравяйте, казвайте на хората, които обичате, че ги обичате! :)

Приятели също са част от нашето семейство.

5. Кауза или общност, защо не?

Ако сте част от някаква общност или кауза, това ви дава усещане за принадлежност и спомага за подобряване на вашето самочувствие и чувство за себестойности. Щастливите хора, намират начин да споделят каузи и да бъдат част от общности извън техните семейства и близки приятели. А вашата кауза каква е? :)

6. Аз съм сънчо ида от горица

Истината е, че ако спите достатъчно, ще бъдете и достатъчно щастливи. Това е така, защото недоспиването води до раздразнение и изтощение на организма. Щастливите хора биха се отказали от стоене пред компютъра или гледане на телевизия, за да получат необходимата доза сън от поне 7-8 часа. :)

Ако спите достатъчно, ще бъдете и достатъчно щастливи

7. Nota Bene

Това може би е най-важният съвет. Нито една от гореспоменатите точки не е действие, тя е навик. Първият път, в който се ангажирате с тяхното изпълнение, ефектът ще бъде по-малко видим, но Уча.се обещава, че те значително ще подобрят живота ви и ще внесат в него много щастие и усмивки. А в крайна сметка кой не иска да бъде щастлив? :)

В резюме:

Днес в рубриката “Родителите говорятУча.се ще ви разкрие тайната формула на щастието и ще ви представи 7-те ключови избора, които всички щастливи хора правят всеки ден. :)



Източник: Уча се





Коментари

горе